fredag 27 november 2015

Faller för frestelsen

Idag shoppar jag aktier på löpande band men den uppmärksamme ser att mina aktier redan har fått nya kompisar. När kursen dippade här i veckan föll jag till föga och köpte en liten hög med Tobin Properties. Det var inte min plan att öka omfånget på min preferensportfölj ytterligare och Tobin har en lite högre risk än jag vanligtvis är bekväm med men en direktavkastning över 10% är väldigt attraktivt.

Tobin är ett litet fastighetsutvecklande bolag och precis just idag känns det svårt att göra förlust på fastighetsutveckling i storstadsregionerna men vi har sett bostadsbubblor komma och gå och skulle kraschen komma rycker den säkert med sig det här lilla bolaget ned i djupet men till den dagen sitter jag lugnt i båten.

Lite fakta; nästa år får bolaget lösa in preferensaktien till en kurs om 110 kr och år 2020 höjs den gränsen till 130 kr. Utdelningen är i dagsläget 5.75 kr per utdelningstillfälle med två tillfällen per år och denna utdelning kommer i höjas i två etapper med början 2019. Det är sannolikt att aktien blir inlöst i närtid eftersom det kostar bolaget ganska mycket att ha den utestående och marknaden för preferensaktier är relativt gynnsam varför bolaget borde kunna släppa nya aktier med sämre villkor för oss ägare efter inlösen.

Det bästa av allt är för mig den magnifika utdelningen vilken landar på mitt konto de två månaderna jag har i särklass lägst utdelning nämligen juni och december. Nu kommer det lite extra julklappspengar till kontot någon vecka innan tomten kommer och om mina beräkningar stämmer kan utdelningen bli någonting riktigt fint från H&M.

Vad köper du i julrushen?


Bildkälla: Tobinproperties och Att Välja Lycka

2 kommentarer:

 1. Ny blogg för Mig det här. Intressanta bolag i din portfölj.
  Vad får dig att tro på utdelningshöjninig från HM?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Halle!

   Tack för din kommentar. Det finns väl inget som direkt indikerar att H&M kommer höja i år men jag känner mig rimligt säker på att de inte kommer sänka och ser man på lång sikt, vilket jag gör, känns det sannolikt att deras aktieägarvänliga inställning kommer bidra till en fin totalavkastning.

   Radera