onsdag 9 november 2016

Trumpen men inte nedslagen

Då var det över och idag är världen en erfarenhet rikare men förmodligen har vi samtidigt tagit ett rejält kliv bakåt i tiden, tillbaka mot tullmurar, främlingsfientlighet och osäkerhet.
Eftersom en vinst för Clinton var inprisad förväntade vi oss alla en bottenkänning på marknaden och i morse. Personligen var jag i går helt säker på att Clinton skulle vinna varför jag inte satte särdeles många långordrar på portföljen, jag satte inte väckarklockan på att tjuta extra tidigt och jag fick inte panik när jag vaknade.

Idag fick vi reda på att Trump vann och att börserna borde krascha som följd av att alla stora aktörer väljer att gå ur marknaden och när du läser det här har vi svaret på hur det gick men det enda jag stressar med idag är att skriva det här inlägget. Börsen kommer att svänga, jag kommer ösa in så mycket pengar jag kan och mina stora, stabila bolag kommer ge mig utdelning i många år framöver.

När jag tittar på öppningscallen över morgonkaffet ser jag att det verkar kunna svänga en del men någon ny Brexit verkar vi inte få så jag har ingen brådska. Jag hoppas bara att mina gamla ordrar i Investor under 300 och Hemfosa under 80 går igenom men eftersom ordrarna är på småsummor så spelar det heller ingen större roll.

Jag tar helt enkelt en sipp kaffe till, kontemplerar ödets nycker och åker till jobbet. Börsen bevakar jag men skall du agera idag skall du nyttja köplägen och glömma bort säljknappen. Det, tror jag, kommer gynna dig mest i det långa loppet. Skall du agera utanför börsen idag borde du kanske ringa upp någon du tycker om och berätta det för dem. Vi kan behöva lite mer kärlek i världen en dag som den här.
 Live long and prosperBildkälla: freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Hade definitivt inte väntat denna utgång på valet :( men för några dagar sedan valde jag att sälja min räntefond, rör sig inte om jättestora pengar. Men jag har haft siktet inställt på ICA och Hemfosa under dessa valdagar om det blev dipp. Men Spiltan tog längre tid att sälja än vad jag förutspått, skulle haft pengarna redan igår :(

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte du behöver vara orolig för missade tillfällen. Det riskerar att gunga ett tag men oavsett så kommer du förmodligen ha tjänat fina pengar på dina placeringar lagom till pension :-) Och Trump kommer vara ett minne blott.

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygg bloggrubrik:) Annars tycker jag det verkar mer eller mindre vara business as usual på börsen i dag. Hade räknat med betydligt större nedgångar än vad vi än så länge sett.

  Ha det fint och njut av kaffet:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn.

   Jag njöt av kaffet. Jag hade aldrig trott att börsen skulle sluta på plus men jag tar det jag får. Tyvärr missade jag Nobinas studs men jag fick några andra så jag är nöjd.

   Radera
 4. Jag köpte faktiskt inget heller. Vaknade tidigt och hann lägga in ett dussin köpordrar men raset nådde aldrig ned till mina köpnivåer på i genomsnitt fem procents nedgång. Eftersom jag arbetade hela dagen så reagerade jag aldrig i efterhand heller.

  Nedgången var så liten att den faktiskt inte var värd risken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ett riktigt antiklimax men man får ta dagen som den kommer. Det kommer fler chanser till fynd.

   Radera