torsdag 3 november 2016

Västsvensk Ekonomifika - En återblick

Den 26/10 bar det iväg till Le Pain Francais Bistro på Kungsportsavenyn 7 i Göteborg för att inmundiga lite ekonomirelaterat umgänge med en samling glada människor samt en kaka eller två och trots ett rejält manfall de sista timmarna innan fikan blev vi ändå en bunta glada själar som kunde mötas under sparlågans varma sken.


Bild: avenyn.se

Det diskuterades sparande både högt och lågt och undertecknad höll låda på ett högst påträngande vis. Vi berörde allt från teknisk till fundamental analys, kontoformer och fördelar/nackdelar med depå, ISK och KF, nätbanker kontra storbanker och prissättningen för oss privatsparare och mycket, mycket mer.

Det mest intressanta och givande för mig var en diskussion med en sparnovis som undrade allt möjligt men på en nybörjarnivå och när vi skiljdes åt för kvällen konstaterade han att han kände sig betydligt säkrare än innan och han bedyrade att han nu skulle sätta igång med sitt sparande och det är väldigt spännande att få vara med vid det första skälvande andetaget i någons sparliv. Jag önskar honom all lycka och hoppas att kvällen innebar några tips och smulor av kunskap att ta med sig för framtiden.

Jag verkligen älskar att diskutera sparande. Ibland så mycket att det frestar på mina relationer och därför känns det ganska bra att komma ut lite och få lufta av idéerna lite och dessutom fungerar samtal med andra som en "sanity check" när man berättar om sina tankar och får någon annans syn på ens åsikter.

Fiket
I all glädje och spareufori vill jag ändå passa på att utvärdera den lokal vi bevistade och här är det tyvärr på sin plats med en rejäl känga. Jag brukar tycka att den här typen av fisförnäma fik brister i service och de som arbetar bakom disk har förvånansvärt sällan inställningen att man bör placera kunden i fokus och inget var mer tydligt än i det här fallet.

Vid ankomst hade de för all del lyckats komma ihåg bokningen men de hade ingen koll på hur många vi var eller under vilket namn bokningen var satt vilket innebar att när deltagarna droppade in kunde personalen inte dirigera dem till vårt bord utan sa istället att det inte fanns någon bokning under mitt namn. Det är anskrämligt dåligt, speciellt som jag kom först och presenterade mig.

När det sedan skulle fikas gick det inte att få bordsservering på kaffe med tillbehör men ville man äta kunde var de mer än behjälpliga. Eftersom vi var inställda på fika var det så kvällen fortlöpte och då skulle man ju kunna tänka sig att även om nu gästerna var tvungna att beställa vid disk skulle personalen klara av att föra nota på bordet men det gick inte heller så undertecknad fick springa som ett skållat troll mellan borden för att betala och bära. Under all kritik helt enkelt och ett ställa det kommer dröja innan jag bevistar igen.

Sammantaget

Kaffet var gott. Lokalen var trevlig men framförallt var sällskapet och samtalet givande och jag är mycket glad att vi fick möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter. Jag uppmanar er andra att bjuda in till liknande aktiviteter för det är väldigt givande att möta nya friska tankar i sin vardag.

Till nästa gång


Bildkälla: avenyn.se


2 kommentarer:

 1. Är återigen i Götet och hälsar på en barndomsvän. Hoppas att du har flyt på allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göteborg visade sig från sin bästa sida med horisontalt snöblandat regn och 16 sekundmeter :-)

   Hoppas du hade det bra ändå.

   Radera