lördag 7 november 2015

Dagens belöning


För att hinna ifatt med studierna gäller det att fokusera. Få saker får mig att fokusera så mycket som avkoppling. Frågan är bara hur vi kopplar av.

Jag pratade häromdagen med en kamrat som kopplade av i extremt actionfyllda datorspel. När det händer som mest är han som mest avkopplad.

För mig är det en whisky, lite musik och en skön fåtölj som gäller. När jag verkligen måste fokusera är det den riktigt bra whiskyn som landar i glaset. För några år sedan släppta Laphroaig en Cairdeas edition slutlagrad på portvinsfat. En fantastisk whisky för de som uppskattar de kraftfullt rökiga sorterna med stor sötma och lång eftersmak.

De flesta whiskynördar bedömer whisky efter en 100-poängs skala och denna skala förklaras enligt mitt tycke mycket bra här. Bedömningen är högst subjektiv och det kan skilja mycket mellan tillfällena man dricker en whisky och det skiljer nästan alltid mellan person till person. För mig hamnar den här whiskyn på starka 93 poäng idag men det kan vara för att ämnet jag läser inte tilltalar mig särdeles.

Vad har du i glaset idag?

Bildkälla: Att Välja Lycka


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar