tisdag 24 november 2015

Glädjen i ett automatsvar

Jag uppskattar när företag jag handlar av anstränger sig lite extra för att jag skall känna mig speciell som kund. Efter många år i serviceyrken är jag direkt motståndare till parollen "Kunden har alltid rätt" för i mitt tycke har det skapat en arrogant och krävande kund som tror att de kon behandla servicepersonal som luft eller värre.

Detta gäller givetvis inte alla kunder men det händer alldeles för ofta att kunder tar sig friheter helt rättfärdigat vilket ofta gör arbetsmiljön svårare.

Tänk gärna på det nästa gång du står i kön till kassan eller skall betala notan på krogen. Le och tacka så lovar jag att du har bidragit till att göra minst en persons liv lite trevligare.

Nog av moralpredikan. För en liten tid sedan beställde min hustru en födelsedagspresent till en av våra väninnor. En liten fånig grej men en sak som verkligen kan sprida glädje. För säkerhets skull passade hon på att beställa en till oss också.

Det finns inga barn i någon av de mottagande familjerna men vi har allihopa en stor portion av barnasinne kvar vilket innebar att lyckan var total när presenten öppnades och en liten, lysande enhörning ramlade ur paketet. Paketets lock blev snabbt en paddock och festdeltagarna turades om att galoppera runt den lilla nattlampan till allas förtjusning.

Under inköpsprocessen fick vi två traditionella e-mail eftersom vi beställde enhörningen via internet. Ni har säkert fått liknande brev allihopa. Det första var ett bekräftelsebrev och det andra var en notis om att paketet kommit fram.

Det var bara en sak som skiljde de här breven från alla andra jag någonsin fått. Det här var skickat av ett företag som visste vad de sålde och till vilken generell kundgrupp. Brevet var skrivet med humor och finess och gjorde mig och hustrun helt varma inombords.

Kan det bli mysigare än så?

Jag försöker uppmärksamma och ta tillvara på de små glädjeämnena i livet vilka vi så ofta missar och bekräftelsebrev hamnar oftast direkt i skräpet. Jag är fantastiskt glad att jag såg och läste det här brevet och nu kan dela det med er.

Sprid lite lycka du också

Bildkälla: firebox.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar