torsdag 3 december 2015

Målfokus november

Ett av huvudmålen med bloggen är att hålla mig på rätt köl och arbeta mot tidigare uppsatta mål. Givetvis kan jag inte bara leva mitt liv i tystnad bakom bloggfasaden och hoppas på det bästa för det kommer ju inte göra att ni, mina läsare, hjälper mig mot måluppfyllnad.

Min teori är att om jag skriver regelbundet om vad jag gör för att nå mina mål vilket jag exempelvis gjorde i "Att gå 10.000 steg", "Novembers livsnjutarval" samt när jag skriver om mina aktieinköp i bland andra "Köper en gigant", kommer jag vara tvungen att göra allt jag kan för att hålla mig på rätt väg annars kommer jag vara tvungen att också avslöja min bristande förmåga att nå mina mål.

Precis som alla andra tycker jag inte om att offentliggöra mina tillkortakommanden varför denna blogg får mig att arbeta så mycket hårdare för varje läsare jag får och alla ni underbara läsare gör mig till en bättre och lyckligare människa bara genom att klicka in och läsa några rader här på Att Välja Lycka.

Mina uppsatta mål är för 2016 men jag tjuvstartar redan nu för att undersöka om målen alls är genomförbara eller om några till och med kan vara för lågt satta.

Under november månad lyckades jag gå från en stillasittande livsstil till att i genomsnitt gå 10.000 steg om dagen. Efter månadens 30 dagar kan jag stolt berätta att stegräknaren visar 312.158 steg men det grävde allt en liten extra promenad eller två i helgen för att komma hela vägen.

Jag kan också notera att jag lyckades spara 52 % av min nettoinkomst vilket är helt fantastiskt med tanke på att jag fortfarande sitter i skolbänken stora delar av dagarna och bara på deltid kan plocka in andra slantar än CSN.

Livskvalitetmålet är ett väldigt subjektivt mål men troligtvis det mål jag kommer finna svårast att aktivt uppfylla varje månad men i november gick det ju bra i och med ett oplanerat, men oerhört trevligt, besök i Kaknästornets restaurang.

Vikt och utdelningsmålen ligger i var sin ände av möjlighetsskalan verkar det som. Att dubbla de utdelningar jag mottog för 2015 under 2016 kommer bli en monumental uppgift men det gäller att sikta högt och jag tänker inte ge upp ännu. Det finns många fina bolag kvar att köpa.

Utmaningen med viktmålet verkar mindre än jag först förutspådde och kommer eventuellt att justeras innan vi når nyårsafton för tydligen har det ganska stor effekt att öka sin motionsnivå så mycket som jag gjort det senaste och dessutom nästan helt sluta med onyttigheter. Jag har under november krympt tre kilo och totalt sedan bloggen startades är jag nu nästan fyra och ett halvt kilo lättare. Jag förutsätter att det inte kommer fortsätta i samma takt men att lyckas skala av ytterligare fyra kilo nästa år borde inte utgöra ett problem varför jag kanske måste se över min målsättning.

Tack för att du läser bloggen och bidrar till en lite lyckligare värld.

Inlägget ändrat: Det är givetvis bara 30 dagar i november varför siffran ovan ändrats.

Bildkälla: Att Välja Lycka

2 kommentarer:

  1. Heja heja dig! Bra jobbat! Speciellt med stegen i 30 dagars november ;). Blev ju mycket mer än 10000 steg i genomsnitt per dag!

    SvaraRadera
  2. Hej Erika!

    Tack för dina vänliga ord. Dessa steg bär med sig massor av positiva upplevelser och jag mår märkbart bättre än för en månad sedan. Den första veckan i december har hustrun varit ledig och vi har därför fått en flygande start så med lite tur blir det riktigt trevliga siffror att redovisa om en knapp månad.

    SvaraRadera