tisdag 15 december 2015

Slut på kontanter

Under de sista skälvande börsminuterna av förra veckan smällde jag iväg de sista skotten ur min finansiella kanon. Under fredagen plockade jag upp fler aktier i H&M, Telia, Castellum och Tele2 och på väg till företagets årliga julfest skakade jag ut de sista slantarna ur spargrisen och klämde iväg en köporder på några Atlas Copco för att avsluta dagen.

Idag ser kontantsituationen på kontot ut som vinjetten på en gammal västernfilm, där en torr vind viner över ett öde landskap. Därför ser jag extra mycket fram mot utdelningarna i Tobin och Realty vilka borde nå mig den här veckan och i nästa vecka fyller löningen på kassaskåpet igen.

Jag hyser viss förhoppning om att börsen skall stabiliseras lite och att det historiska säsongsmönstret med uppgångar i december skall vara nära förestående men det känns sannolikt att vi även fortsättningsvis kommer få njuta av en ovanligt volatil börsmiljö. I veckan kan vi förvänta oss att USA´s centralbank meddelar oss om de höjer räntan eller inte och även om marknaden verkar ha prissatt för en höjning borde vi se en hel del rörelse oavsett utfallet av det kommande mötet. Dessa kursrörelser kan resultera i fina lägen för oss långsiktiga värdeinvesterare. Helst skulle jag vilja se att tomten belönade mig med en kurs på Johnson & Johnson på några cent under hundralappen men mitt skjutglada avtryckarfinger kommer snart inte kunna vänta längre, vad som än händer.

För att minska risken för börsrelaterade abstinensbesvär i väntan på mer tillgängligt kapital passar jag på att engagera mig lite extra i hustruns och moderns fondportföljer. Deras indexplaceringar har åtnjutit samma negativ kursresa som omvärlden i stort och det känns därför befogat att göra ett extraköp så här mittemellan två månadstransaktioner.

Det är med spänning jag emotser det som komma skall.

Bild: Anna H-G/freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar