måndag 21 december 2015

Julledighet?

När man studerar heltid och drar runt ett arbete och är ideellt aktiv och försöker få tiden att räcka till för familj och vänner och.... Många "Och" blir det men jag har lovat mig själv att julhelgen skall innehålla en stor portion avslappning. Jag vet inte riktigt hur det skall gå till med ett 30-tal vetenskapliga artiklar att läsa och ett par rapporter att skriva men jag skall göra mitt bästa.

Dags att se hur långt jag har kommit med Att Välja Lycka helt enkelt.

Fram till jul gäller det att hinna köpa in de sista julklapparna till hustrun och försöka få städat hemma men i övrigt är vi ganska hyggligt "på banan" med julstöket. Mest beror det nog på att vi begränsar julpyssel till ett absolut minimum. På jobbet börjar det bli dags att se över alla årsredovisningar och kontrolluppgifter och annat skoj och mellandagarna är därför fullbokade. Det är för att kunna begränsa alla måsten och minimera alla upplevda tvång som jag skriver här samt gör alla dessa livsval för att så småningom lyckas nå ekonomisk frihet, bättre hälsa och en lyckligare vardag.

Med alla måsten som fortfarande tynger tar jag min tillflykt till börsen och uppmärksammar ett par nyheter av rakt motsatt karaktär vilket får mig att återigen reflektera över vilken enastående förändring det inneburit att välja en utdelningsinriktad investeringsfilosofi.

Telia meddelar att de sålt sin verksamhet i Nepal och marknaden älskade nyheten med 1.5 % kursstigning som följd. Visst är det roligt när ens innehav blir värt mer. Denna uppgång tillsammans med det allmänna glädjeskutt den svenska börsen tog i morse konstaterar jag att det idag är ont om lockande investeringsalternativ på min bevakningslista och att jag nog måste analysera fler bolag i en nära framtid.

Vid sidan av denna nyhet konstaterar jag att den amerikanska börsen dök nära 2 % i fredags och flera av bolagen jag håller ögonen på sjönk ännu mer. HCP och PG tappade över 2.5 % och har, i mitt tycke, en ganska attraktiv värdering. Emerson Electric, Wal-Mart, Johnson & Johnson och MMM finns allihopa på listan över köpvärda bolag och samtliga har tappat sett över året och även om jag fortfarande gärna ser att JNJ går under 100-dollar innan jag hugger till, börjar det bli svårt att hålla fingrarna från köpknappen.

Det är helt enastående att kunna bli glad åt att börsen stiger samtidigt som man blir glad åt att börsen sjunker, vilken investeringsfilosofi. Nu är det snart dags att bygga ihop kontorets nya skrivbord och ikväll är det spinning. Håll tummarna för att vi kan klippa till på en näve amerikanska aktier innan sömnen infinner sig.

Bild: Joanne Hall/freeimages.com

2 kommentarer:

 1. Lycka till i jul vi får hoppas på lite amerikansk volatilitet, själv klippte jag några Ohi nyss. Bara några till så har jag full post. Sedan blir det Hcp och ventas. God jul

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul!

   Jag kunde inte hålla fingrarna borta från köpknappen men jag hinner inte skriva om det förrän i mellandagarna :-) Bra köp i OHI tror jag. Jag är ganska fullinvesterad där men jag är ändå bra sugen på fler.

   Jag hade velat se HCP på 35$ för då smäller det men jag kan vara tålmodig hoppas jag :-)

   Radera