fredag 5 augusti 2016

Med lite whisky och Novo Nordisk tar vi helg

Ni som följer projektet AVL-Portföljen kanske uppmärksammade att jag köpte Novo Nordisk idag på dippen och jag ville bara meddela att det kommer ett lite längre inlägg i nästa vecka. Om du inte hunnit köpa ännu kan jag rekommendera att du startar en KF och köper där istället för i ISK eller att du istället för Novo Nordisk kanske väljer exv Nordnet Superfonden Danmark om du vill slippa bök med skatten. Om du undrar vad jag snackar om kan du läsa om utländsk utdelningsskatt hos Gustav.

Tills nästa vecka får ni hålla till godo med vetskapen att jag missade botten som var några danska kronor lägre än där jag tryckte på köpknappen.

Nu tar jag fredag, häller i en skvätt Port Askaig 16y i glaset och lagar lite mat. Därefter tror jag att jag skall roa mig med att göra lite bokföring för bloggens räkning. Det är viktigt att roa sig på fredag kväll.

Ha en trevlig helg allihopa

8 kommentarer:

 1. Du vet att det är 27% skatt på utdelningen på danska aktier och inte 15% som man kan tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp jag vet men det går att återvinna den genom att skicka lite blanketter till danska staten.

   Radera
 2. Vad trevligt, jag har sett Port Askaig i lite olika sammanhang (olika forum, Facebookgrupper osv), men jag har aldrig ägt någon själv och vet heller ingen som äger den. Verkar ju spännande enligt sidan du länkar till, kanske lite väl len för min smak låter det som, jag brukar föredra något lite rivigare när det kommer till kritan.

  Hur fick du nys om denna? Det är ju inte direkt en billig flaska, så jag brukar inte chansa när det kommer till denna prisklass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investerardagbok

   Beklagar det sena svaret. Det har varit en trevlig helg :-)

   Serien Port Askaig är en ganska trevlig serie där jag provar flera och de yngre är rivigare och skulle förmodligen passa dig bättre både smakmässigt och plånboksmässigt. Personligen gillar jag dem alla men 12y och 100 proof är mer bett i och passar när man vill ha lite mer karaktär.

   För att hitta de lite mer exklusiva sorterna behöver man hålla koll på systembolagens specialsläpp. Var annan torsdag under vår och höst brukar det vara websläpp och därutöver kommer små serier. Jag är samlare och whiskyfantast så för mig är det bara att chansa och hoppas på det bästa och upplevelsen av att prova någonting nytt och exklusivt är oftast mer värt än innehållet i flaskan. Det är inte nödvändigtvis någonting jag rekommenderar för den som inte tuggat sig igenom det ordinarie sortimentet ännu för där finns en mängd sorter som är riktigt bra.

   Efter det kan man gå på en mässa eller kanske några provningar och när man väl är fast då är det bara att öppna lädret och hoppas :-)

   Radera
  2. Ok, på så sätt. Jag har själv köpt några flaskor på websläpp, mycket spänning när klockan blir 10:00 och man sitter redo att tävla om att få en flaska :) Jag har även deltagit i en auktion som systembolaget anordnat. Det har dock blivit lite för mycket flaskor hemma, så jag har gett mig själv köpstopp, jag hinner liksom inte med att dricka i samma takt... :-)

   Har du varit på öl % whiskymässan i Stockholm? Jag har varit där två gånger, brukar resultera i att man får testa lite spännande nya drycker!

   En fråga som rör din blogg, varför har du valt att du måste godkänna kommentarer innan de publiceras? Har du haft problem med att folk gör reklaminlägg eller spam eller motsvarande?

   Radera
  3. Hej igen

   Jag har besökt Göteborgsmässan ett antal gånger men Stockholm besöker jag sällan så den mässan har jag inte varit på men det torde vara väldigt likt den vi har här. Det är en trevlig tillställning där jag tenderar att köpa dyrgriparna först och sedan arbeta mig nedåt :-)

   När det gäller kommentarsfältet så hade jag en del problem i början men nu var det ett tag sedan. Det kanske är dags att ändra på det. Dock tycker jag att det är smidigt för det innebär att när jag hinner släppa igenom en kommentar då har jag läst den och hinner oftast besvara den samtidigt. Släpps den igenom automatiskt behöver jag ha mer koll på mailen och vilka/vad som skrivits plus att ansvaret fortfarande ligger på mig gällande kommentarer men då blir det lättare att missa någonting.

   https://juridikbloggen.wordpress.com/2011/09/02/ansvar-for-kommentarer-mm-pa-hemsida-gastinlagg-av-jur-kand-benjamin-o-boman/

   Radera
  4. Jag ser fram emot fler whiskyinspirerade inlägg här på bloggen. När jag själv varit på mässa har jag börjat med de lite snällare dryckerna för att sedan jobba mig uppåt mot de lite "värre", detta för att inte börja med att döda smaklökarna. Problemet är ju att man hunnit bli påtagligt berusad när man väl kommer fram till sina favoriter vid slutet av kvällen... :-)

   Ok, intressant länk, det hade jag inte koll på, tack för informationen. Ja, det underlättar så klart för dig som administrerar bloggen då du lätt kan skriva svar samtidigt. Nackdelen jag upplever är att när jag läser dina inlägg (jag läser alla dina inlägg, gillar din blogg mycket) så får jag inte se eventuella kommentarer i anslutning till respektive inlägg för att du inte hunnit godkänna dem ännu.

   Radera
  5. Jag startade Vergelmer Whisky för att det var svårt att relatera whiskyn till AVL men något mer whiskyrelaterat kommer det att komma :-)

   Jag tar till mig av dina åsikter och bygger fram en kompromiss jag hoppas du gillar :-)

   Tack för dina kommentarer och ditt stöd

   Radera