måndag 15 augusti 2016

H&M sticker på försäljningsrapport

Idag rapporterade H&M sina försäljningssiffror för juli och de rapporterade 10-procenten ökning var ett par procent bättre än förväntat från tyckarkollektivet. Aktien drog redan i förra veckan och på en månad har nu H&M 9 %.

Jag har ingen aning om ifall det är rätt att aktien klättrar på det viset. Personligen tycker jag det är synd för det känns surt att skicka in mer pengar efter en sådan rejäl uppgång. Men å andra sidan är aktien fortfarande inom gränserna för köp och det där med känslostyrd investering kommer jag diskutera lite under morgondagen.

Idag konstaterar jag istället att portföljvärdet får sig en skjuts uppåt och Herr AVL förutsätter att det inom kort kommer en rekyl nedåt som kan innebära läge att shoppa några sista aktier innan det är dags att gå vidare till nya aktier. Men jag har ju haft fel förut...Bildkälla: HM.com

7 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Tycker det är kul att den får ett uppsving men jag hade gärna sett den ligga kvar och skvalpa kring 250:- då köp på den nivån känns betydligt mer attraktiva:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju hoppas på en sättning till men bolaget är ju så fint att det borde börja ge avkastning igen efter ett par sega år.

   Men det vore ju fint med ett par löner till innan kursen sticker :-)

   Radera
 2. Undrar om någon redan skrivit "500 kronor innan helgen!" på något börsforum :-).

  Kan ändå konstatera att H&M backat c:a 5 procent på fyra månader medan index är +/-0, så än är det ju inte precis tal om en okontrollerad tokrusning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4 månader var en spännande tidshorisont men jag ser vad du menar :-)

   11 % på en vecka känns ändå lite mycket för så knapphänta nyheter men det är ju börsen i ett nötskal så jag glider med och hittar köplägen där de finns. Just med H&M har jag ökat krediten under vårens dippar men när den är upp till mer rimliga nivåer känns det vettigare att vänta på nya, friska pengar.

   Radera
  2. Fyramånadersjämförelsen kommer från att det var då börsen senast stod så här högt. Tar vi istället tre månader är OMXS30 +7,3 % och H&M +4,4. Min poäng var (eller försökte i alla fall vara) att trots att aktien pinnat på starkt på slutet har den inte gått så bra jämfört med annat om man zoomar ut lite.

   Kredit och månadslön håller jag inte på med. När det gäller H&M sitter jag still i båten bara och hoppas att just det ska ge mig nya, friska pengar.

   Radera
  3. Bra poäng... Det enda jag tyckte var väl, precis som pengaregn ovan, att 250 kr är en behaglig nivå och att 280 är mindre kul men ser man på kursgrafen har det ju hoppat en del de senaste decennierna så varför oroa sig :-)

   Jag är inte färdig med uppbyggnaden av mitt innehav i H&M så för mig gäller det att pumpa in pengar så vi är väl kanske inte riktigt på samma nivå ännu...

   Radera
  4. Jag känner igen känslan av att vilja ha köpt när det var lägre och oron för att det går ner så snart man tankat. Men som jag konstaterade i våras är H&M på något sätt alltid för dyr, ändå stiger fanskapet :-).

   Radera