onsdag 3 augusti 2016

OHI och STAG levererar ljumma Q2 rapporter?

Jag tyckte det var väldigt spännande att läsa blänkarna på Seekingalpha som kom upp i mitt feed i går gällande OHI och STAG. Båda rapporterar Q2 och de första notiserna brukar innehålla vinst per aktie och omsättning och resultatet jämförs med estimat.


OHI artikel -

Omega Healthcare Investors (NYSE:OHI): Q2 FFO of $0.87 beats by $0.04.

Revenue of $186.45M (+14.3% Y/Y) beats by $4.86M.

Inte mycket att säga där. Särdeles ljummet tycker jag inte det ser ut utan bolaget levererar rejält. De slog estimaten på både FFO och levererade en rejäl omsättningsökning jämfört med förra året så med lite otur sticker aktien i eftermiddag.

STAG artikel -

STAG Industrial (NYSE:STAG): Q2 FFO of $0.38 in-line.

Revenue of $51.72M (+14.4% Y/Y) misses by $2.56M.

Nästan samma förutsättningar men helt annan notis. Titeln blev "STAG Industrial FFO in-line, misses on revenue" och förmodligen slår detta att de inte lyckades slå estimaten på aktiekursen i eftermiddag. Men då noterar jag att föregående år var FFO 36 cent vilket innebär en ökning på 5,5% och som ni ser ovan ökade omsättningen med nästan 14.5 %. Jag vill påstå att det är smått mirakulöst för ett fastighetsbolag som hyr ut lagerbyggnader och jag kan inte klaga på sådana siffror trots att omsättningen gick under estimaten från en bunt proffstyckare.

Hur tänker du?


Bildkälla: freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar