tisdag 23 augusti 2016

Köpa Coca-Cola och JNJ gratis?

Det kanske har undgått någon att Nordnet fyller 20 år och firar med gratis courtage på 20 st av världens största bolag men nu vet alla ni som läser den här bloggen också det.
Flera av bolagen på listan finns i min portfölj exv KO, JNJ, WMT och XOM och det här vore väl ett ypperligt tillfälle att fylla på. Nu har jag hela mitt utländska innehav på Avanza och känner inte att det i dagsläget att splittra innehaven. Nordnet kommer jag använda när jag bestämmer mig för att köpa i Europa eller på marknader där Nordnet är billigare än konkurrenten.

Men för den som exv följer AVL-Portföljen och vill testa lite amerikanskt kan det vara aktuellt att starta en kapitalförsäkring nu när lönen kommer på torsdag, sätta in någon tusenlapp och köpa en aktie i något av ovanstående bolag. Förutom de jag äger håller jag span på General Electric och Procter & Gamble men har inte riktigt bestämt mig ännu.


Oavsett hur man handlar är det kanske på sin plats att önska Nordnet grattis på födelsedagen för det bolaget är en stor bidragande orsak till att vi nu har ett så gynnsamt privatspararklimat som vi har i Sverige.

Hur agerar du på gratiscourtage?


* Detta inlägg är på intet sätt sponsrat *
Bildkälla: nordnet.se

4 kommentarer:

 1. Kul initiativ av Nordnet. Kommer passa på att få in lite amerikanskt i barnens portfölj:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tillfälle att ladda på lång sikt. Nu har ju dollarn kommit ned lite också.

   Må väl

   Radera
 2. Kommer nog att fördela i fonder denna lön, just för att hålla mig på mina 30% av vad jag vill lägga på aktier av mitt totala kapital. Vidare har vi ett presidentval i USA framför oss, vilket kan skapa en del turbulens. Annars har jag sneglat mot Swedish Match, Securitas, Astra Zeneca. Men jag väljer att avvakta med dessa aktier. Har beställt hem en del litteratur, och vill börja fördjupa mig i aktier ytterligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns väl som en sund strategi. Är man osäker är det bättre att vänta, läsa på och investera när det känns rätt.

   Lycka till

   Radera