fredag 5 augusti 2016

AVL-Portföljen månadsavstämning juli

AVL-Portföljen är ett projekt för att visa, i realtid, vad ett realistiskt sparande kan innebära. 500 kr i månaden skall investeras på bästa sätt för att långsiktigt ge en god avkastning.

Vid utgången av juli månad bestod portföljen av 814 kr i likvida medel och marknadsvärdet på aktierna är 1737 kr. Detta är efter 4 månader men då har jag fuskat lite och initierade portföljen med 1200 kr samt satte in 800 kr i juni för att fira semestern. Dock har ännu inga pengar sats in från julis löning men de 500 kronorna kommer till portföljen idag fredag och därför kör vi gårdagens värden.

Aktier:
2   st Investor A       värde: 573 kr
10 st MQ                 värde: 347 kr
2   st H&M B           värde: 513 kr
4   st Nordea Bank   värde: 303 kr

Likvida medel: 1314 kr

Summa: 3051 kr

Insatta medel: 3000 kr

Det innebär att vi har en på 51 kr vilket betyder att vi fått en blygsam avkastning på 1,7 %. Jag är ändå ganska positiv till utvecklingen eftersom vi bara har fyra aktier och har hållit på i 4 månader. 1,7 % är mycket mer än räntan du får på ett vanligt sparkonto. Vi har dessutom inte tagit så farligt med risk jämfört med svenska börsen varför jag är ännu mer nöjd.


I augusti och september tror jag på en svag börsutveckling och då känns det bra att ha lite krut i portföljen om det uppstår köpläge men oavsett vad som händer skall pengarna arbeta och det gör de bara om de är investerade så aktier skall inhandlas.

Håll utkik för det kommer gå fort från nu.


Bildkälla: att välja lycka och nordnet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar