torsdag 17 december 2015

Veckans lästa

Det känns ganska fånigt att upprepa saker som skrivits av kollegorna i närtid och det senaste dygnet har varit en produktiv tid för de på min blogglista där det ena ämnet efter det andra har berövats mig varför jag kommer stjäla lite tid genom att helt sonika rikta er uppmärksamhet mot ett antal riktigt bra inlägg i bloggsfären.

Jag pratar mig gärna varm för Realty Income Corp (O) och i tisdags släppte bolaget en notis om höjd utdelning vilket Petrusko var rejält snabb på att plocka upp. Som han skriver är det ingen enorm höjning men det kommer att komma fler.

Petrusko skrev ytterligare en fin notis om Atlas Copco vilken på ett tydligt sätt belyser fördelarna med ett av mina favoritbolag. Inte minst tar han upp sin tro och förhoppning om att bolaget skall höja utdelningen till 6.5 kr. En övertygelse som jag delar även om jag precis som han gärna ser att de tar fram storsläggan och drämmer till med 6.75 kr eller kanske till och med 7 kr. Drömma går ju alltid.

Fattigbonddräng skrev ett inlägg om hur svårt det är att tajma marknaden och att han nyligen missade botten på en av sina investeringar. Jag kan inte nog ofta påpeka hur viktigt det är att lära sig att ignorera marknadens nyckfullhet och hålla sig till sin strategi. Svängningarna kan få oss att agera irrationellt och det riskerar att förstöra stora delar av ditt kapital och placera dig längre ifrån dina drömmar än du hade tänkt dig. Spara ofta, gärna månadsvis eller ännu oftare och var långsiktig.

Sist men inte minst slog Stefan Thelenius till med en riktigt trevlig analys av en superb utdelningshöjare. Han noterade att Nike har bjudit investerare på en fantastisk utdelningsresa de senaste tio åren och vår förhoppning inför framtiden är att resan fortsätter. Skall man kanske överväga lite träningsutrustning till julklapp åt sig själv? Personligen har jag svårt att motivera mig till köp när bolaget har så låg direktavkastning och jag har mängder av bolag kvar att köpa in mig i innan jag kommer dit men Nike är väl värt vår uppmärksamhet.


Bild: Oliver Gruener/freeimages.com                * Jag äger O & ATCO


4 kommentarer:

 1. Tack för omnämnande, jag gillar Realty, Nike, Atlas, långsiktighet, månadssparande samt din blogg :-)

  SvaraRadera
 2. Tackar för omnämnandet och länkningen!
  Att träffa bottnarna är inte viktigt för mig, men lite roligt om det kunde slumpa sig så någon gång hade det ju varit. ;-)

  Trevlig blogg du har, fortsätt gärna så, jag läser gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läser och länkar.

   Vi har samma tankar där. Långsiktighet gör ju att träffarna spelar mindre roll men visst är det skönt om man bara någon gång ibland fick träffa rätt :-)

   Radera