söndag 20 december 2015

Nytillskott på arbetsplatsen

Jag verkar ha en förkärlek för att diskutera ekonomi här på bloggen och det kommer nog fortsätta vara en övervikt av ekonomiskt relaterade artiklar som publiceras även fortsättningsvis men idag skall jag visa upp två nya medarbetare jag fått möjligheten att stifta bekantskap med.

Som ni känner till har jag ännu inte några barn men jag lider inte av det då både vänner och familj har barnasinnet i behåll. För en tid sedan fick jag en liten uppmuntrande present av en väninna som uppmärksammade ett behov av en sådan. Den innehöll lite gott och blandat, exempelvis lite godis, några visdomsord och livsnödvändiga produkter så som suddgummi och läppbalsam. De två senare är avbildade här bredvid och står numer på min externa hårddisk för att kunna vaka över mig när jag skriver dessa inlägg och forskar om olika bolag jag vill köpa.

Jag hade lyckats förtränga dem i den senaste tidens relativt pressade tidssituation men det är just i dessa situationer det är som viktigast att ta några sekunder till att slappna av och återanknyta till det själsliga lugn som endast glädje kan ge. Min hustru tog i helgen tillfället i akt att städa lite och hittade dessa underbara små statyetter och hon funderade på vad vi skulle göra med dem. Vi har ingen egentlig nytta av dem varför en ide var att skänka bort dem till bättre behövande men devisen Att Välja Lycka har blivit en sådan aktiv del av våra liv de senaste månaderna att hon stannade upp och funderade på det bästa användningsområdet för dessa leksaker.

Hon kom sonika fram till att de för tillfället är bäst placerade i min absoluta närhet för att ständigt påminna mig om hur viktigt det är att skratta och att försöka hitta lyckan även i de minsta och mest triviala av situationer.

Idag är jag lite extra tacksam för de tokigheter
den inneboende barnsligheten hos mina vänner och min familj bringar och det gör att jag med enkelhet kan se framemot morgondagen med ny tillförsikt.


Bildkälla: Att Välja Lycka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar