söndag 6 december 2015

Whiskysläpp och aktieinköp

I fredags släppte det svenska destilleriet BOX, från Ådalen i norr, den sista flaskan i sin serie om fyra. Det är deras första whisky men trots det håller den genomgående hög kvalitet. Serien heter "Early days collection" och den sista delen hette "The Messenger" och för att vara säker på att få en behövde man köa utanför sitt lokala systembolag kl 10 på fredag förmiddag.

Populariteten på flaskorna verkar ha dalat för det finns fortfarande flaskor kvar. Första utgåvan tog slut på en kvart. Men det spelar egentligen ingen roll för det är ganska kul att stå där i spänd förväntan, tillsammans med ett trettiotal andra som ivrigt emotser tjurrusningen mot de åtråvärda dropparna.

Jag fick mig till slut ett par flaskor och som bonus lyckades jag slita åt mig en extremt åtråvärd specialutgåva av Lagavulin också. Detta innebär sannolikt att jag kommer få svårt att spara hela 50% den här månaden men det var det väl värt. Den här månaden kommer saldot på kontot gällande lyckliga livsval ligga på starkt plus i min bok.

Givetvis är det inte bara vällustigt slöseri jag ägnar mig åt. I torsdags och fredags gick börsen spikrakt nedåt som jag berättade om igår och min vana trogen passade jag på att öka på mitt ägande i ett av de fina portföljbolagen jag redan äger. Jag tog mina sista slantar och köpte på mig en liten post Castellum när den sjönk ned till 119.10 kr.

Castellum säljs just nu under substansvärdet på tillgångarna och ett P/e på under 14 och en direktavkastning på 3.8 %. Tack för den televerket. Tar man med i beräkningen att bolaget höjt utdelningen varje år i 18 år och rimligtvis borde kunna höja den även nästa år med mellan 5-10% anser jag att aktien nu är trevligt värderad. Det är inget kap men det är ett bra pris.

Vad tycker du?

Bild: boxwhisky.se

* Jag äger Castellum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar