fredag 24 februari 2017

AvL-Portföljen köper MQ & Cloetta

Den 17/2 var dagen då AvL-portföljen handlade upp den tusenlapp vi satt in i januari. Det blev 18 st Cloettaaktier för 30,20 k/str och 14 st MQ-aktier för 34,30 kr/st.

Cloetta kom med en riktigt trevlig nyhet att man köper Candyking vilket fick aktien att klättra kraftigt men eftersom jag haft köp på den ett tag tryckte jag till trots att den rusade vilket visade sig vara ett bra beslut så här i efterhand eftersom den fortsatt klättra.

MQ köptes som en spekulation på rapporten som kommer inom kort. Anledningen till att jag spekulerar i att det kan bli en bra rapport är att det nyligen kom besked om att styrelsemedlem Anna Qviberg Engebretsen köpt på sig aktier för 12 miljoner kronor. Det innebär att hon ökar sitt innehav med 33% någon månad innan Q2-rapporten. Det skulle kunna betyda att det ligger bra saker i korten och om det inte betyder någonting, ja då har vi ändå köpt aktier i ett bra bolag som växer hyggligt och som ger en bra direktavkastning.


Som ni ser tuggar det på. Portföljvärdet är på 6888 kr och med insättningar på 6500 kr innebär det att vi fått 388 kr i total avkastning eller 5,97 %. Inte fy skam även om det är ett betydligt sämre resultat än OMX30 på samma tid men jag har förklarat anledningen till det begränsade resultatet tidigare. Nu borde vi börja hänga med ganska hyggligt.

Ser man till risk och volatilitet så hittar vi nedanstående bild.

Vi kan konstatera att portföljen svänger mindre än börsen som helhet men den har också sämre total avkastning så än så länge är det inget att hänga i julgranen men det kommer. Och som jag poängterat tidigare så är det sparandet och kunskapen som är det viktiga. Kom igång med sparandet och se vart det leder.

Om några månader kan vi utvärdera första året. Det skall bli spännande.Bildkälla: nordnet.se2 kommentarer:

  1. En trevlig portfölj, vissa av innehaven återfinns hos mig med. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Bra köp måste jag säga.

    Tror Cloetta kommer att ha mycket att ge framöver faktiskt :)

    SvaraRadera