söndag 26 februari 2017

Joys andra vecka, tillbaka till jobbet och frihetsfilosofi

I morgon skall jag tillbaka till jobbet igen efter en två veckor lång försmak på livet i frihet. Livet i frihet var inte alls så spännande som jag hade trott. Två veckor av mild sömnbrist vars vakna tid endast består i att serva familjen inför födointag för att följas upp av en bäbis som sover på pappas mage blir efter ett tag lite enformigt.Missförstå mig inte nu. Jag har haft de mest underbara två veckor jag någonsin haft och jag ser verkligen inte fram mot att gå tillbaka till jobbet. Jag är också verkligen medveten om att de här två veckorna aldrig kommer att kunna återupplevas så nästa gång jag har möjlighet att vara hemma en längre period kommer jag att vara mer aktiv och det är däri jag hittar frihetens kärna.

Att leva ett liv där ekonomin och försörjningen inte är varje dags centrum runt vilket livet cirkulerar innebär fortfarande att livet måste inkludera rutiner och aktiviteter som skapar mening. Jag diskuterade den framtida friheten med hustrun häromdagen och vi konstaterade snabbt att mina framtida dagar kommer fyllas med spänning som en naturlig följd av att det kliar i fingrarna på mig så fort jag inte har en plan.

Om man dessutom antar att friheten är 5-7 år bort kan vi konstatera att kvällarna i stor utsträckning kommer inkludera lärande eftersom jag hyser förhoppningen att jag skall ha tid att vara en väldigt aktiv del i mina barns lärande och med läxor, föräldramöten, sportande och långa skogspromenader kommer kvällar och helger fyllas av vardagens göromål. Dagarna hoppas jag till en början kan fyllas av det egna lärandet. Jag känner nu när jag är tillbaka i arbetslivet att utbildningen var ganska trevlig och att kunna utbilda sig bara för att det är roligt och utan några som helst krav på inkomst eller resultat skulle vara helt underbart. Jag hade velat studera ekonomisk historia, finans, språk och kanske lite mer juridik. Jag är inte helt osugen på att ta en jur. kan. om tillfälle bjuds.

Men i nutid är det jobb som gäller. Portföljen behöver underhållning och räkningarna skall betalas. Nästa vecka hoppas jag hinna se över portföljen och sortera ut ett handfull bolag jag inte längre känner lika starkt för och istället plocka in ett eller ett par bolag jag kikat på ett tag. Mer om detta i nästa vecka.
Bildkälla: pampers.se


2 kommentarer:

 1. Ja, det där med att lära sig saker är kul, så spendera jag med mycket av min fritid. Visst är det konstigt att skolan lyckas förstöra många ungdomars nyfikenhet så tidigt, egentligen? När man tänker på det så är ju skolåren en fantastisk möjlighet. Så lång tid då inga försörjningskrav egentligen ställs, utan bara du lär dig saker.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är en kombination av att ungdomen aldrig sett något alternativ till skolan, klasskamrater och skolmiljö som inte nödvändigtvis är den mest lämpade för just dem och en flod av hormoner som stör. allt arbetar mot skolan och lärandet. personligen var jag extremt skoltrött och hoppade av gymnasiet men när jag jobbat ett tag fick jag tillbaka lusten att lära

   Radera