onsdag 15 februari 2017

Jag har ätit dill

Förra helgen föddes min dotter efter fyra nätter av aktivt värkarbete från hustruns sida. Min uppgift under den här tiden är att stötta och agera understödjande supportfunktion. I lumpen tjänstgjorde jag som TOLO-troppchef där TOLO står för Tanknings- och Laddningsomgång vilket i praktiken innebar att jag var chef över ett gäng lastbilschaufförer vars uppgift var att se till att försörjningskedjan fungerade och att de stridande förbanden hade allt de behövde för att kunna fortsätta utföra sin uppgift.

Jag har således en ganska lång, statlig utbildning i att hantera den här formen av uppgift. En av de viktiga sakerna att lära sig är att man måste hålla sig själv och sin utrustning i god form för om man själv brister har man ett avbrott i försörjningskedjan.

Efter närmare en vecka av sömnbrist finns det fortfarande en drös med saker man kan göra. Koffein är en hygglig lösning men efter för mycket av detta slutar det fungera och man börjar skaka och svettas. Socker är en annan stimuli som håller en på benen ytterligare ett tag och det är där mina synder tar sin början. Jag föll till föga under denna vecka och gick till affären för att förse min uttröttade kropp med snabb näring i de situationer då jag visste att jag inte skulle ha möjlighet att fylla på med "riktig" mat och väl i affären köpte jag alltså "dill".



Som ni säkert vet är ett av mina mål i år att inte äta sötsaker och då går det inte an att fuska, oavsett anledning. Jag insåg också att jag varit en gnutta snäv i mitt mål om sötsaker och formellt brutit mot reglerna redan i januari eftersom vi haft efterrätter och andra sötsaker som bonus vid sociala tillställningar i hemmet. Tydligen har jag skrivit att mitt enda undantag skall vara när vi är bortbjudna eller på restaurang. Detta undantag skall härmed justeras. Jag får lov att äta efterrätter i hemmiljö förutsatt att vi har sällskap och rätten är påbjuden. Dock är godis och liknande fortsatt otillåten konsumtion.

Därför är det nu dags för bot och bättring. Tre dagar av att inte logga på depån. Jag har faktiskt tjuvstartat och är idag inne på tredje dagen. Jag var tvungen att läsa mig till vilket straff jag satt och konstaterade att jag fick läsa börsnyheter så jag lyckades ändå snappa upp att Indutrades rapport inte mottogs särdeles positivt men jag kan samtidigt konstatera att det inte är så särdeles svårt att hålla sig ifrån börsen just de här dagarna för tröttheten är stor och det finns så mycket annat som behöver det lilla fokus man kan uppbringa så en rejälare rapportanalys får vänta.



Bildkälla: att välja lycka






2 kommentarer:

 1. Hehe! Har aldrig fått dessa skakningar och svettningar av koffein men jag är helt klart beroende till fullo och mer därtill.

  Jag kan i princip dricka en kopp kaffe innan jag går och lägger mig och ändå somna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag spelade en del spel i min ungdom och något dygn på cola och koffeintabletter är inte toppen :-) Jag körde samma strategi i lumpen ibland så jag har fått prova på en "överdos" av koffein.

   Radera