söndag 5 februari 2017

Veckobrev 5

Januari är till ända och årets kortaste månad är här. I samband med flytten står vi med dubbla hyror eftersom jag inte var smart nog att byta bort lägenheten utan sa upp kontraktet istället vilket gör att Poseidon inte för ett ögonblick bryr sig om kundnöjdhet gällande de kunder som lämnar. Därför skall de nu få lite gratis reklam. Poseidon är ett av alla kommunala bostadsbolag i Göteborg och deras kundvård har i mitt fall varit så låg att jag nu känner mig tveksam till deras verksamhet. Det är synd att jag lämnar hyresmarknaden med bitterhet men det går väl snart över kan jag tänka.Jag läste förövrigt en artikel om svensk bostadsmarknad där SBAB´s mäklarbarometer konstaterar att bostadsmarknaden i Stockholm bromsar in en aning men att Göteborg och Malmö tuffar på. Deras teori var att det blivit svårare att få lån efter amorteringskravets införsel och att det påverkar marknader där priserna är som högst först innan det slår på oss andra.

Det låter väl rimligt?

Jag är bara glad att Göteborgs prisökningstakt inte mattats av ännu för eftersom jag precis köpt en svindyr lägenhet ser jag ju helt plötsligt varenda nyhet om bostadsmarknaden som finns och det vore lite trist om jag insåg att jag lyckades tajma toppen perfekt. Dock skall jag här också konstatera att det verkligen känns som om vi hittat ett hem och detta hemmet kan vi med fördel övervintra en riktigt lång korrektion på bostadsmarknaden.

I övrigt har jag inte mycket nytt att rapportera för livet går sin gilla gång och vi väntar fortfarande på ankomsten av familjens nytillskott. Planen var sällskap i onsdags men man får kanske räkna med förseningar när logistiksystemet är uppbyggt på storkars förmåga att transportera tungt gods. Vad kan man förvänta sig av ett system med så stor, inbyggd teknikskuld?Bildkälla: SBAB


4 kommentarer:

 1. Oroa dig inte, jag gjorde exakt samma sak när jag köpte min senaste lägenhet för 1,5 år sen. Gick in på Hemnet och Booli flera gånger per dag för att se att man inte gjort något dumt. 2 månader senare kunde jag konstatera att vi (peppar peppar) gjort en bra affär och idag ser vi att liknande bostadsrätter har utropspris 700 tkr - 1 Mkr över det vi betalade och vanligt här är att slutpriset landar kring 15% upp. Time in the market, not timing the market =) Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Man blir alltid orolig men det är som du säger. Tack, skall försöka bryta det negativa tankemönstret.

   Radera
 2. Kommunala fastighetsbolag är kända för att inte vara så fantastiska i varken skötsel eller i kundvård.

  Du kan vara glad att du lämnat dem bakom dig. Boendekvaliteten kommer vara mycket bättre i ditt nya boende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare pappan

   Jag lämnade den privata marknaden för ungefär 8 år sedan men nu är jag tillbaka och det känns redan riktigt bra. Styrelsen i föreningen har redan hälsat oss välkomna och vi har hälsat på fler grannar sedan vi flyttade hit för två veckor sedan än vi gjorde under de fem åren vi bodde i vårt förra sunkhål så det känns riktigt bra faktiskt.

   Radera