söndag 5 juni 2016

Veckobrev 22

Veckan har inlett juni och här på västkusten har vi haft sommar på riktigt. Hustrun har jobbat kväll vilket gör vår umgängestid mycket begränsad men det kan ändå vara ganska trevligt att få lite tid för sig själv någon gång ibland. Jag tog tillfället i akt att se ett par avsnitt av Dirty Jobs, dricka lite whisky och skriva några inlägg här på bloggen.

Jag har också passat på att läsa mängder av blogginlägg och vill peka på några favoriter. Jag spenderar en del tid borta på z2036 och den här veckan har Stefan gjort en liten film där han berättar vilka bolag som passar i hans fotbollslag. Det är många som gör det nu och jag skrev om min drömelva för ett tag sedan och inte mycket har ändrats sedan dess.

Viktigare i mitt perspektiv var ett inlägg han publicerade i söndags där han beskrev sitt nya grafiska verktyg och det är kärlek vid första ögonkastet. Har du inte sett det ännu, sluta läsa här och ge dig över till z2036 och botanisera.

Utöver denna hänförda dyrkan vill jag rekommendera "Recept på din egen indexfond" som Gottodix skrev på Molekylär ekonomi. Ett mycket bra grundinlägg för att förklara och inspirera vid de första stapplande sparstegen men inlägget kan också användas för att skänka motivation till oss lite mer seniora sparnördar.

Jag har vid tillfälle pratat om Nordnet och Avanza vilka är de två största nätmäklarna i Sverige. Vilken plattform man väljer är helt individuellt och många använder nog båda men jag brukar referera till Avanza oftare än Nordnet och detta beror på att jag varit kund längre hos Avanza och gillar användarvänligheten. Nordnet har vissa konkurrensfördelar med sina fina superfonder, vissa billigare courtage och andra förmåner och sist men inte minst Shareville. Tyvärr är användarvänligheten och gränssnittet aningen problematiskt och Pengaregnet skrev några rader om sin egen upplevelse vilken tyvärr speglar min egen i mångt och mycket.

Sist men inte minst blev jag i veckan glatt överraskad när jag insåg att min lilla blogg har blivit en del av Petruskos läslista. Han spottar ur sig kreativa och inspirerande inlägg i en mycket högre takt nu än på länge så jag kan bara rekommendera hela bloggen. Läs den!

Nu är det dags att sluta och gå ut i solen för att njuta de sista timmarna av helgens ledighet.

Bildkälla: z2036.blogspot.se

2 kommentarer:

  1. Kommer nog också försöka att konkretisera målet med sparandet, men också vad som är viktigt i vardagen. I sommar har ett år gått sedan jag tog mina första stapplande steg mot Avanza. Antar att den första transportsträckan mot 100 000:- har känts lång, men är strax där. Antar att om ett år kommer portföljen visa andra siffror än idag i avkastning. Har tänkt mycket på att avkastningen står i direkt relation till hur mycket man har i varje aktie/fond. Nu har jag haft ett år på mig att sprida risker mellan olika indexfonder, investmentbolag och aktier. Jag hoppas att jag får fart på snöbollen snart.

    Jag bör gå ned minst 10 kg, och vi får se hur det går. Men jag har nu två ggr i rad gått 1,6 mil, aj, aj mina fötter värker. Antar att det är mitt straff för intresset för IPA-öl.

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för omnämnandet :)

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera