lördag 4 juni 2016

Veckans recept: Champinjon- och spenatpasta

Det blev en pasta igen. Jag älskar pasta. Men anledningen till att det blev pasta igen skyller jag främst på podden Pratapengar avsnitt 21 där man nämnde en blogg där man kan hitta receptidéer för mat med ett portionspris under en tia. Där hittade jag receptet men jag lagade det lite annorlunda och räknade lite annorlunda på priset.
undertian.com
Champinjon- och spenatpasta

Jag tog aningen mindre champinjoner eftersom det var rabatt på 250 grams paket. Jag behöver inget fett att steka i men jag behövde en halv buljongtärning för att få smakerna att balansera. I sann "Günteranda" valde jag också att frångå användandet av matlagningsgrädde och tog vanlig vispgrädde istället. De två kostar ungefär lika mycket men vispgrädde innehåller 40 % fett och matlagningsgrädde 15 % fett. Dessutom brukar matlagningsgrädde innehålla stabiliseringsmedel för konsistensen vilket du slipper med vispgrädde. Du kan alltså få en naturligare produkt med jämförbart innehåll om du späder vispgrädden med 1,5 dl vatten per deciliter grädde och således få samma mängd produkt mycket billigare.
Samma sak på tallriken men 34 % lägre pris. Sparar du 3,40 kr per lunch och middag ett helt arbetsliv och lägger dessa 204 kr i en indexfond med genomsnittlig avkastning på 11 % kommer du ha en portfölj på 2,5 miljoner när du pensionerar dig.

z2036.blogspot.se
Det finns således klara poänger att försöka hitta billiga maträtter att fylla ut vardagen med men jag hade nog ändå valt att hacka ned en tunn skiva kassler i såsen för att ge den mer djup men om det är värt 2.5 miljoner vet jag inte.

Lycka tillBildkälla: undertian.se, att välja lycka, z2036.blogspot.se

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken sjukt bra post om "många bäckar små", och vad roligt att du modifierat receptet! Tack för tips om buljontärningen. Jag tror dock jag avstår kasslern, det är inte riktigt värt 2,5 miljoner ;)

  Får jag dela detta inlägget på min Facebook-sida? :D

  /Portionen Under Tian- Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna!

   Vad roligt att du hittade hit och kände att jag gjort ditt recept rättvisa. Du får jättegärna dela inlägget. Din blogg kommer vara en given inspiration framöver.

   Lycka till
   AvL

   Radera