lördag 25 juni 2016

Veckans recept: Lammkotletter med kickärtspuckar

Ibland måste man få lyxa till det lite och för ett tag sedan träffade jag en gammal kamrat som bjöd på middag och då var det just den här rätten han bjöd på. Jag har försökt skaka fram recept på detta men av olika anledningar har vi inte lyckats sammanföra våra kalendrar igen och utbyta kulinariska erfarenheter på nytt och därför blev jag i helgen tvungen att försöka på egen hand.

Förslag på recept på kikärtspuckar hittar du HÄR
Ica.se

Förslag på lammkotletter hittar du HÄR

Jag tänker inte ens försöka ekonomiberäkna eller kaloriberäkna den här rätten för vi kan känna till att det inte kommer bli billigt men en kul sak som jag noterat är att de här kikärtspuckarna är riktigt goda på egen hand. En liten grönsallad bredvid och en asiatisk dressing eller en balsamvinägerreduktion som dressing och saken är biff.

Jag väljer bort mandelmjölet och de hackade mandlarna i receptet och väljer istället en rejäl näve färsk koriander som smaksättning och som utfyllnad kör jag vanligt mjöl vilket fungerar toppen. Jag struntade också i sesamfröna för jag är inte särdeles förtjust i sådana och med dessa justeringar blir detta tillbehör riktigt billigt.

Får man då för sig att servera det som huvudrätt utan lammkotletter eller annat kött får man en riktig smakexplosion för en spottstyver och man gör en liten insats både för plånboken och miljön.

//Efter veckans beräkningsdiskussion gjorde jag ett snabbt överslag gällande kostnaden för kikärtspuckar för mig som handlar billigt och odlar prylar i köksfönstret. En burk kikärtor kostar 4.9 kr, jag köpte lime i förra veckan 5 st för 10 kr så jag byter citron mot lime och skippar man nötter och sesamfrön, väljer de fönsterodlade korianderkrukorna och myntan samt hackar ned ett par chilifrukter vilka snart hänger färdiga på plantorna på balkongen så kostar detta inte mer än ett par kronor per portion och då skulle ett par lammkotletter för 30 kr inte krossa budgeten fullständigt.//

Skulle det vara så att någon vill ha en närmare och mer exakt beskrivning av den här rätten ställer jag gärna upp men tills dess skall det ses som måltidsinspiration.

Lycka till!

Bildkälla: ica.se

1 kommentar:

  1. Och vill man spara några kronor till och har lite framförhållning kan man utgå från torkade kikärtor istället...

    SvaraRadera