fredag 10 juni 2016

Mer kläder till AVL-Portföljen

Igår berättade jag att jag höll ett antal bolag på radarn och ett av bolagen hade jag till och med en order inne på. Börsen surade under gårdagen och när jag satt som mest fast i jobbets enorma pappershögar bestämde sig marknaden för att handla ned H&M några kronor ytterligare och Farbror Nordnet belönade AVL-Portföljen men 2 st nya fina aktier i denna gigantiska klädkedja.

Freeimages.com
Sedan toppen i februari 2015 är aktien ned över 30 % och även om det har varit lite jobbigt på klädmarknaden så tjänar bolaget fortfarande pengar. Mycket pengar. Det som främst har hänt är att marknaden nu värderar H&Ms vinstkronor lägre än tidigare och således har p/e talet sjunkit till nivåer där det historiskt har varit ett bra läge att kliva in i aktien.

Enligt Börsdata är vinsten per aktie 11,98 kr i dagsläget och senaste utdelningen var 9,75 kr. H&M har aldrig sänkt sin utdelning och jag tror inte de gör det nästa år heller vilket innebär en direktavkastning på 3,87 % vilket är en klart resonabel nivå.

Givetvis kan aktien sjunka ytterligare och även om AVL-Portföljen nu bara har råd med en aktie till är det inte slutköpt för herr AVL ännu men just den här portföljen hoppas på att få bredda lite till med de 288 kronorna som ligger och skvalpar till nästa löning.

Köp: 
2 st Hennes & Mauritz B torsdagen den 10/6 för 252 kr/st. Total investering inkl courtage 504 kr.

Portfölj 20160610:

2   st Investor A värde: 563 kr
10 st MQ            värde: 365 kr
2   st H&M B     värde: 502 kr

Likvider: 288 kr

Summa: 1718 kr

Totalt tillfört kapital: 1700 kr

Portföljutveckling: +18 kr eller +1,06 %

Ha en trevlig fredag!


Bildkälla: freeimages.com

2 kommentarer:

 1. Kommer bli otroligt intressant att se hur H&M gör med utdelning nästa år. Jag tror, precis som du, att dom inte kommer sänka och troligtvis/förhoppningsvis höjer.

  I dagsläget väger dom rätt tungt i min portfölj men jag har inga problem att plocka in fler om den ligger kvar runt nuvarande nivå. Kvalité till reapris:)

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn

   Om de inte höjer vinsterna lite blir det nog ingen höjning. Just nu ligger utdelningsandelen över 80% så jag tror att skall vi få se en höjning behöver vinsterna gå upp till 13-13,50 kr/aktie och jag skulle tro att de får svårt att lösa det i år.

   Däremot är jag övertygad om att vi på sikt kommer få bra pengar för vårt engagemang i bolaget så jag tankar.

   Ha det bäst

   Radera