tisdag 15 mars 2016

Team Att Välja Lycka - Utmaningen antagen

Jag läste Västkustinvesterarens roliga utmaning där han väljer ut aktier att agera spelare i ett fotbollslag och jag taggade direkt på idén trots min mycket reella  avsaknad av sportintresse. Jag har blott den mest rudimentära förståelsen för vad det skulle innebära att placera ut sina spelare på planen men jag vill ändå anta utmaningen och se vad det kan leda till.

Min förståelse, rätta mig gärna om jag har fel, är att man skall ha ett par, tre stycken backar som hjälper målvakten att skydda mot motståndare. Det är defensiva val och då känner jag att förutom min stensäkra målvakt Realty Income som lugnt och harmoniskt krossar alla försök att komma förbi så har jag Castellum på högerkanten. Castellum kommer inte springa med våldsam kraft över planen men det skall mycket till för att rucka dem.

Lika så med JNJ som får stå som blocker i mitten. Man vet var man har honom och man kan lita på att såna som JNJ gör sitt jobb. På vänsterkanten har jag slängt in Tele2. Tele2 är uppfostrad i en stabil miljö men backtränarens löften ger förhoppning om att man kanske kan få en förstärkning på mitten av Tele2 om det skulle behövas.

Sen om jag fattar uppställningen rätt vill du ha en samling sega, relativt snabba men framförallt pålitliga arbetshästar på mittfältet. Det kan finnas energi för snabbspurtar om det skulle behövas men viktigast är att de orkar hela matchen och har en hög och stabil prestation.

På vänsterkanten slänger jag in två spelare som kanske ser tråkiga ut men man skall inte titta på dem. De är där för att prestera. ADM är utnämnd till världens bästa inom sitt gebit och Nobina förväntas leverera direkt på en riktigt hög nivå. På högerkanten sätter jag OHI med sikte bakåt även om historiken säger att det är ett riktigt kraftpaket som kan springa om de flesta och aningen framför OHI sätter jag giganten Atlas Copco som med sin spelbredd borde kunna täcka upp fint.

Som central mittfältare slänger jag in Kinder Morgan. Jag tror på honom, stark och säker, inte extremt spännande men borde kunna leverera på ett bra sätt efter de senaste förändringarna i träningsupplägg. Det är en chansning som skulle kunna skapa ett hål i mitten men då borde de andra kunna täcka upp och det är väl också därför jag kör en 3-5-2 strategi.

En annan anledning till att jag kör den strategin är att jag inte hunnit så långt i min rekryteringsprocess ännu och jag vet inte om jag har några riktigt bra, offensiva forwards. Jag har kastat in nyförvärven Bravida och Cloetta att ta de positionerna och även om jag sätter stort hopp till dem är de oprövade och har inte hunnit spela in sig i laget ännu så det kan bli lite tandlöst på första bänk men då får de andra hjälpa till bakifrån helt enkelt.

Vad tror du om upplägget? Vinst eller förlust?

Bildkälla: Att Välja Lycka

2 kommentarer:

 1. Kul att du utvecklade med dina tankar såpass mycket! Bra skrivet! :-)

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren
  www.vastkustinvesteraren.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Västkustinvesteraren!

   Tackar för vänligheten
   Att Välja Lycka

   Radera