söndag 6 mars 2016

Veckobrev 9

Jag tror att jag, som så många andra bloggare, skall börja ta tillfället i akt att summera veckan som gått och försöka få klarhet i de händelser som påverkat mig under den senaste sjudagarsperioden. Jag vet att titeln är lite missvisande eftersom det här är mitt första veckobrev men det är ju den nionde veckan på året och man måste börja någonstans så jag hoppas ni förlåter mig.

Börsen har fortsatt sin krypkörning uppåt och de flesta av portföljerna är nu hyggligt på plus även om OMXS30 fortfarande är några procent under nollan. Vi har fått veta att makromånaden mars kan vara avgörande för hur ekonomin i närtid reagerar och för den som vill förkovra sig föreslår jag Molekylär ekonomis inlägg Här.

Personligen gillade jag Avanzas genomgång av vad "deras" bloggare har som utdelningsfavoriter. Men framförallt gillade jag nog Aktieingenjörens genomgång och nedslag på Avanzas inlägg där han också tar med börsveckans utdelningsportfölj och sina egna reflektioner. Många fina tankar och uppslag där. Undra hur man gör för att bli en av nätmäklarnas bloggfavoriter? Tiden får utvisa om jag någonsin kommer så långt.

En rolig milstolpe här på bloggen var att inlägget: Vill du ha 7.000 kr extra i pension? lyckades intressera gott och väl 500 600 700 800 900 personer på en dag vilket är oerhört kul för någon som strävar efter att motivera andra till att spara och förändra sitt liv till det bättre. Tack allihopa för att ni läser och bidrar på ert sätt.

Jag fick sammanfattat februari i början av veckan och kan konstatera att det går ganska bra. Pengarna blir fler och kilona blir mindre samtidigt som jag blir en gladare människa. Undrar om dessa aspekter korrelerar?

Eftersom vi stadigt ser börsuppgångar samtidigt som jag tror på en fortsatt nedgång inom kort har veckan varit ganska inaktiv men jag har svårt att hålla mig undan från köpknappen när löningen kan sparas undan. Portföljen fick några fler Atlas Copco under veckan och dessutom har jag initierat små poster i tre nya bolag men det får bli ett senare projekt att skriva om dessa men jag kan nämna att jag nu har fler hus i min portfölj och en gnutta större exponering mot finanssektorn än tidigare.

En viktig lärdom jag tar med mig från den gångna veckan är att jag har börjat glida ifrån min portföljstrategi. Jag vill bredda och utöka, inkludera fler bolag jag tycker är roliga att äga vilket gör att jag köper på mig småslattar utan fokus. Det är en viktig insikt för det är inte så jag skall handla. Jag skall alltså återgå till min strategi, utöka mitt ägande i de bolag jag har valt och när detta ägande är på en avvägd och stabil nivå kan jag antingen hitta ett nytt bolag att lägga in i portföljen eller fortsätta köpa i de bolag jag har.

Det är alltså dags att sluta vela och börja fokusera. Viktig lärdom.

Tack för att du är en del av min resa mot en lyckligare värld.

Bild: Freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar