onsdag 23 mars 2016

Realty Income höjer igen

Urstarkt räcker inte. 3 utdelningshöjningar på 4 månader och 5 st på de senaste 12 månaderna. Den senaste kom igår och var inte en monsterhöjning men 0.3 % är fortfarande en fin höjning med tanke på att de höjt en bit över 4 % på ett tertial.

Jag tycker om att få löneökningar regelbundet och även om Realty Income (O) än så länge är en ganska liten del av min portfölj gillar jag bolaget. Främsta anledningen till att bolaget har så låg vikt i portföljen är att de skjutit i höjden och bara i år har aktien klättrat ca 18 % och värderingen har också stuckit varför jag känner att den nu är en aning utanför mitt köpområde men kan den komma ned till lite rimligare nivåer är jag köpare igen. Fint bolag som stadigt höjer utdelningen och vinsterna och sådant får man betala för men det finns mycket annat fint jag köper tills vidare.

Hur tänker du om Realty Income Corp?

Bild: Realtyincome.com


12 kommentarer:

 1. Trevligt med höjning, om än liten.

  Jag tänker samma lika som dig och har faktiskt sålt av lite av O. Inväntar priser närmare 45-50$ innan jag köper igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lillaekonomen!

   Egentligen borde man väl jobba mer med vinsthemtagning men jag håller och hoppas på en marknadskorrigering så att jag kan köpa mer.

   Lycka till

   Radera
 2. Realty har varit på min radar ett bra tag och jag är grymt sugen på att få in dom i portföljen, känner mig dock väldigt osäker på vilken nivå jag ska gå in. Vem vet den kanske aldrig sjunker ned mot 50 dollar?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Det är lite med de funderingarna jag behåller men inte höjer. Jag tror att det skulle kunna komma en sättning i den breda marknaden innan sommaren men det verkar ju inte som om O vill hänga med på sådana. Dock tror jag också att om man är riktigt långsiktig (10-30år) kan man nog köpa regelbundet och få en hygglig avkastning hursomhelst men jag såg att du letade och exv Nordea och SHB har tappat lite extra efter utdelningarna så jag hade nog siktat åt det hållet istället.

   Men nu har ju också dollarn kommit ned en bit så det kan vara läge för mer USA.

   Det är svårt. Lycka till

   Radera
  2. Halloj! Nordea blev det en påfyllning i. Vi får se till veckan om jag plockar in några amerikanska, tex Realty.

   Min horisont är mellan 15-20 år och planen är att köpa varje månad så det kanske skulle va helt okej att gå in trots att nivån ligger lite högt.

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Hej Pengaregn!

   Det är onekligen ett bra företag men jag hade nog väntat lite tills bolaget kom ifatt värderingen. OHI, STAG, NWH.UN och WPC kan vara andra att titta på tills vidare men O är tveklöst ett välskött bolag med bra riskspridning.

   Berätta gärna hur du gör :-)

   Radera
 3. Jag tycker att Realty Income är en grym investering. Diggar att utdelningarna konsekvent höjs, om än i små steg. Psykologin är superviktig. Jag gillar fastigheter och deras spridning. Jag gillar månatliga utdelningar (varför finns det inte i Sverige?).

  Dock så tycker jag att den är väldigt dyr nu, men så fort den närmar sig $50 är jag sugen. Min strategi är att för varje månadsinsättning kolla på befintligt innehav och se vad som fått onödigt mycket stryk sedan förra månaden och investera där, om jag fortfarande tror på bolaget på lång sikt. Realty Income går för bra just nu för att plockas upp, i så fall ligger HCP närmare till hands. Just nu är Nordea den starkaste kandidaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maxa Allt!

   Med ett AFFO på en bit över 21 på 2016 års estimat kan jag bara hålla med dig om att priset är väl magstarkt. Jag har själv tankat en liten skvätt Nordea i veckan men jag tittar också på att fylla på extra i OHI. HCP och OHI skulle enligt planen få dela på pengarna men kundrisken i HCP fick den investeringen att avstanna medan OHI tuffar på och förhoppningsvis får vi höra om ytterligare en cent i utdelningsökning om bara några veckor.

   Ett alternativ till O men med lite högre risk vilket jag för all del anser belönas och där du har månatliga utbetalningar är STAG som jag skrev om för ett litet tag sedan: http://attvaljalycka.blogspot.com/2016/03/stag-industrial-turbo-i.html

   Lycka till med investeringarna
   Glad påsk

   Radera
 4. Ett bra val i en utdelningsportfölj. Kommer plocka in denna aktien i min KF är tanken, men väntar på en eventuell sättning först. Vi får se hur börsåret 2016 går.

  Hur fungerar det med Utländsk källskatt på denna REIT? Hur ser du på att det tar 2-3 år att få tillbaka 15% av utdelningen?

  Intressant att få höra allt det praktiska med denna fina REITEN.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Utdelningarna du får beskattas med 15 % och så länge du betalar mer ränta än du får in kan det vara lurigt att få tillbaka dessa pengar om du har aktierna i ett ISK. Dessutom måste man deklarera själv för att få tillbaka källskatten.

   I en KF är det försäkringsbolaget som ger ut kapitalförsäkringen som deklarerar och det är sällsynt att de inte löser att man får tillbaka alla sina pengar. Mycket smidigt att slippa hantera det själv.

   Hur jag då resonerar med att vara av med dessa pengar i ett par år. Inför investeringsbeslutet brukar jag beräkna effektiv ränta och diskontera dessa 15 % men det är överkurs. Psykologin är viktigare och där försöker jag helt enkelt räkna bort de 15 % i skatt och konstatera att jag får inte 20 cent i utdelning från O utan jag får 17 cent och att de övriga pengarna blir senare glada överraskningar. Nu hade jag för all del sparat dessa pengar oavsett när jag fick dem men jag är ganska förtjust i olika typer av tvångssparande. Exv sparar jag genom att be arbetsgivaren betala in lite mycket skatt varje månad. Inte för att det är ett bra investeringsalternativ utan för att det tvingar mig att leva på mindre pengar och när jag sedan får en rejäl skatteåterbäring är det lättare att spara hela klumpen än jag tycker det är att spara ytterligare en tusenlapp om jag får pengarna varje månad.

   Så KF för enkelheten, visst det suger att det tar 2-3 år att få tillbaka sina pengar men det blir en fin present till portföljen när pengarna väl kommer.

   Radera
 5. Sitter själv och väntar på 50-55 för att få kliva in. Om det inte sker förrän nästa löning så kliver jag nog på ändå... Om än i en liten post!

  Mycket fint bolag som jag längtar efter att få äga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsnissen!

   55 dollar får ned värderingen inom spannet för de senaste årens genomsnitt så det är väl ett ganska bra mål att ha men jag önskar dig lycka till hur det än blir.

   Glad Påsk

   Radera