tisdag 22 mars 2016

Intervjuer

Jag har funderat lite på den uppsats jag skriver just nu och hur detta arbete passar in i mitt liv. Det är sista delen av en fem år lång utbildning och skall man vara lite rationell är det väldigt låg sannolikhet att jag kommer behöva eller ha användning av den här uppsatsen.

Då glömmer jag att erfarenheter bygger livet och att det jag gör nu kommer göra mig till en rikare människa i framtiden. Rikedom är inte nödvändigtvis pengar. Pengar är bara ett sätt att hålla räkningen men jag är av uppfattningen att rikedom är mycket mer än pengar. Rikedom är vänner, erfarenheter, glädje, kärlek osv. Det är sällan jag drömmer om den dag då jag har ytterligare fyra kronor på kontot, eller 40.000 kr eller 4 miljoner kronor. Det jag drömmer om är vad de där slantarna erbjuder i möjligheter. Att slippa oro och rädsla och istället kunna fokusera all energi på att leva livet som jag vill leva det.

Det är drömmen.

En annan sak jag inte tidigare tänkt på är att de intervjuer jag gör för att skaffa mig kunskap i ämnet jag behandlar gör att jag får träffa massor av nya människor. Jag får en inblick i andra människors liv och vardag och jag får diskutera problem och möjligheter man inte har möjlighet eller tid att diskutera i sin vanligtvis så stressade vardag.

Uppsatsen ger mig alltså upplevelser och erfarenheter jag inte annars hade kunnat tillgodogöra mig och möjligheter att växa som människa på ett sätt som är ganska inspirerande och jag ser helt plötsligt fram emot våren men nytt liv i blicken.

I say bring it on!

Ps. Skulle det vara så att du äger ett litet fastighetsbolag eller jobbar med ekonomin på ett dito och är väldigt sugen på att få prata av dig en liten stund får du gärna höra av dig så bokar vi en intervju. Ds


Bild: Freeimages.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar