söndag 13 mars 2016

Veckobrev 10

Vi har haft en veckas planmark på börsen och det känns nästan som om världen håller andan. Vi väntar på makronyheter, räntebesked, utdelningar och kvartalsrapporter. Vi väntar på att någonting skall hända och håller tummarna för att nedgången är över.

Jag är fortsatt en gnutta pessimistisk och tror att vi kommer se en nedgång inom kort. Kanske kommer den efter utdelningarna. Kanske kommer den förr eller så uteblir den. Hade jag haft en spåkula hade jag varit rik.

Oavsett vad som händer på börsen letar jag efter investeringsmöjligheter. I veckan köpte jag in några Cloetta till men annars var det relativt fattigt på köp. Jag köpte in en bank i förra veckan och ökade på i denna vecka men inlägget om banken lyser med sin frånvaro eftersom jag är inne i ett relativt kritiskt skede av uppsats och arbete. På andra sidan detta hoppas jag få tiden att räcka till att skriva ett så bra inlägg som mitt nyförvärv förtjänar.

Bloggen går från klarhet till klarhet. Twitter är ett media jag försiktigt nyttjar men jag försöker bli bättre på det. Roligt är dock att efter förra veckobrevet skickade jag ut en fråga till världen i ett försök att locka fram min hundrade följare och efter bara några minuter hade den modige hittat fram. Jag premierade honom med en skuttande enhörning som pris.

Under veckan har det varit lite liv och rörelser runt Castellum och bland andra Petrusko har noterat att de både blev handelsstoppade på rykten och därefter kom nyheten om att de förvärvar resterande del av Henry Ståhls Fastigheter AB vilket belönades med att marknaden handlade ned aktien 3 %. Jag var tioöringar ifrån att få ett långt köp igenom men jag hade gärna sett att aktien sjönk ytterligare innan jag tankar på rejält. Dock är jag förtjust i nyheten för det innebär ju att ett fint fastighetsbestånd kommer under mitt ägande och Castellum får en hygglig injektion i sitt förvaltningsresultat som kan bli utdelningar till mig nästa år.

Jag noterade också att Stefan Thelenius på z2036 uppdaterat sin fenomenala sparkalkylator och för er som ännu inte hittat podden Prata Pengar kan jag djupt och innerligt rekommendera den. Grabbarna i podden går på ett lugnt och oerhört pedagogiskt sätt igenom allt möjligt matnyttigt som kan hjälpa en att bli en bättre investerare. Det enda negativa med podden är att det bara kommer ett avsnitt i veckan.

På det personliga planet har veckan varit förhållandevis sparsmakad. Det har varit en mellanvecka med mycket jobb och lite fritid men jag har fått chansen att träffa vänner vid flera tillfällen och häromdagen fick jag i mig en lyxlunch på Sjöbaren i Göteborgs mysiga område Haga i goda vänners lag och det kommer jag leva på länge.

Skapa bra minnen att spara för alltid

Bild: Freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar