söndag 22 januari 2017

Veckobrev 3

Igår var stora flyttdagen och idag har det packats upp hela morgonen och vi kommer fortsätta till långt in på kvällen men nu är det äntligen avklarat. Det sista som återstår i den gamla lägenheten är att städa och att måla en fondvägg i sovrummet för att dölja en sliten tapet där sängen stått. Fondväggen var besiktningsmannens idé så jag förutsätter att det kommer gå igenom när ombesiktningen är.
Det har av nödtvång varit en ganska lugn börsvecka för min del. Ingen lön har landat på kontot och inga mängder av utdelningar heller även om en del utländska innehav har varit generösa.

I fredags var fru AvL´s sista arbetsdag på ett ganska bra tag. Planen är att vi skall bli föräldrar om lite drygt en vecka och vi konstaterade gemensamt för ganska länge sedan att det är lämpligt om hon är ledig några dagar innan den tänkta nedkomsten. Tyvärr var det inte jag som bestämde utan hon vilket gjorde att hon tyckte 7 arbetsdagar var rimligt medan jag ansåg att en månad skulle varit mer fördelaktigt.

Nu spelar det väl inte så himla stor roll så länge hon mår bra och det har hon gjort hela vägen så det blev ju bra tillslut men hade det varit jag som var gravid hade jag gått på ledighet så fort jag alls fick lov men det kanske bara är jag...

Nästa vecka är det fortfarande en del som skall hända så håll tummarna för att jag får minst en vecka att färdigställa allt innan vi blir tre i familjen. På onsdag är det löning vilket blir toppen för jag har sett fram emot att få fylla på portföljen. Dessutom är det ju #Uppesittarkväll på twitter och med lite tur får jag lov att hänga med i direktsändningen som grabbarna på #pratapengar kör på Youtube men det får tiden utvisa.

Bildkälla: freeimages.com6 kommentarer:

 1. Spännande tider du har framför dig:) Ska bli kul att fortsätta följa din resa!

  När man kommit till delen att plocka upp saker efter en flytt brukar jag tycka det är rätt trevligt. Allt annat däremot som har med en flytt att göra avskyr jag:/

  Hoppas ni kommer trivas fint i det nya boendet:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn

   Det var en slitsam helg men mycket är klart. Nu skall bara en vägg målas i gamla lägenheten och en hel del grejer återstår att packa upp men det nya boendet artar sig snabbt och jag hoppas få ett par dagar till innan barnet kommer så skall det nog ordna sig :-)

   Radera
 2. Spännande vecka för er! Håller tummarna att du hinner bli klar i tid!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 3. Kul, låter som att det är full fart!

  Har fru AvL ett fysiskt jobb? Annars tycker jag 7 arbetsdagar är fullt rimligt. Exakt samma som fru MA (kontorsjobb) tog vid vårt första barn och hon tyckte det var lagom, fast hon gick ner till halvtid en mån innan. Annars hade hon känt sig grymt uttråkad. Fast då får man vara på standby, plötsligt händer det...

  Önskar er all lycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Maxa Allt

   Fru AvL arbetar på sjukhus så det är inte extremt fysiskt men det är inte heller kontorsjobb. Det är inte så mycket jobbet som sådant jag vänt mig mot utan det faktum att hon bestämde sig för att arbeta långt mer än hon brukade under senare delen av graviditeten. Så oavsett om det var tungt eller inte så var hon aldrig hemma :-) men nu har jag fått hem henne så nu är vi båda nöjda.

   Tack

   Radera