torsdag 19 januari 2017

Så kom äntligen Castellums rapport

Hypoteserna och gissningarna har stått som spön i backen och varenda ekonomibloggare verkar ha förutspått huruvida Castellum skulle höja utdelningen jämfört med förra årets faktiska utdelning om 4.9 kr/aktie eller i relation till den omräknade aktievolymen vilket ger att förra årets utdelning delat i antalet nuvarande aktier är 4.25 kr.Jag har inte varit särdeles tydlig i mina önskningar men jag har i mitt stilla sinne delat Petruskos åsikter i just den här frågan. Vi visste ju att det framöver skulle finnas utrymme i förvaltningsresultatet under förutsättning att Norrportenförvärvet inte var helt värdelöst och med tanke på de fina försäljningarna som skett sedan det förvärvet kunde vi bara anta att det var ett ganska hyggligt köp.

Rapporten

Eftersom jag sitter och skriver på lunchen blir det en kort reflektion men som jag ser det var det inga väldiga överraskningar. Förvaltningsresultatet ökade med 9 % vilket alltid är trevlig att se och förväntningarna är givetvis högre inför 2017 när nu hela året kommer innehålla Norrportenfastigheterna men det ser riktigt bra ut just nu.

Den siffra som "nästan" är viktigast för mig (självklart är resultaten viktigare eftersom de också är avgörande för denna men ni förstår vad jag menar) är utdelningen och nivån på höjning som vi förväntar oss från denna stabila utdelningshöjare.

Styrelsens förslag på utdelning blev till slut 5 kr vilket är smått magiskt. En fantastisk nyhet oavsett vilken grundinställning man hade.

Summering

På det hela taget är jag väldigt nöjd med rapporten. Inga direkta överraskningar förutom kanske att de höjde utdelningen på det viset men det är väl ungefär det jag förväntar mig när det kommer till ett så fint och stabilt fastighetsbolag som Castellum.

Till våren kommer jag få hela 176 % mer utdelning från Castellum jämfört med för ett år sedan under förutsättning att jag inte köper fler aktier innan utdelningsdagen. Det mesta kommer givetvis av att jag har betydligt fler aktier nu än då men utdelningshöjningen hjälper till den också.

Idag är än så länge en ganska bra dag helt enkelt.Bildkälla: castellum.se5 kommentarer:

 1. Det satt fint med en bra rapport. Glad att jag köpte in mig i bolaget för några dagar sedan :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Det är nästan så att ett grattis är lämpligt :-)

  Aktien är ju inte billig men det är sällan den blir det så det är nog bara att köra på. Fina pengar är det i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Maguskt var ordet, jag gissade på lägre utdelning. Känns helt ok att man har Castellum som näst största innehav! :)

  SvaraRadera
 4. Jag har tankat en del Castellum (och Hemfosa) senaste veckan. Lite orolig att jag viktat så mycket av portföljen i fastigheter men man får ju köpa dippen!

  SvaraRadera