söndag 15 januari 2017

Veckobrev 2

En mycket trevlig vecka är avklarad. Det blev en middag hos en god vän på torsdagens eftermiddag och ett vuxet födelsedagsfirande hos andra goda vänner under helgen så en socialt aktiv vecka med mycket nöje.

I helgen har det också packats en hel del. Nästa helg går flyttlasset och i morgon får vi nycklarna till det nya boendet. Spännande!

Börsen och portföljen tuggar på som vanligt. Den gångna veckan bjöd på utdelningar från Disney, Hemfosa, Amasten och Prime Living vilket alltid är trevligt och med dessa pengar i kombination med slantar som låg och skramlade bland penningpungens bottenludd köptes en handfull Novo Nordisk, några Hemfosa och lite Cloetta. Jag passade också på att byta ut Novo Nordisk mot Nordnet Superfonden Danmark i AvL-Portföljen vilket jag beskrev tidigare i veckan.

I övrigt har det varit lugnt. En börsvecka med en kursgraf som den på bilden nedan är föga inspirerande för någon som investerar på lång sikt men den kan fortfarande erbjuda möjlighet för köp vilket bevisas ovan.


Varför köper jag dessa aktier då? Jo för de framtida inkomsterna i form av utdelning. Några extra tusenlappar i aktier idag kommer ge någon extra hundring i utdelning under året men dessa aktier kommer fortsätta ge den där hundringen i utdelning även nästa år och året efter det. Det är hundra kronor i inkomster jag fortsättningsvis slipper arbeta för.

Och vet du vad det bästa av allt är?

Den utdelningen förväntas öka och lika så värdet på aktierna.


Bildkälla: avanza.se

4 kommentarer:

 1. Det låter som om veckan var bra och som om den kommande veckan kommer bli ännu bättre. Roligt med nya boendet. Hoppas att det blir lite inlägg om de ekonomiska aspekterna på det framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall bli väldigt skönt när flytten är avklarad :-)

   Jag skriver mycket från min vardag så det kommer sannolikt bli en del bostadsekonomi framöver. Jag ser ju ibland jämförelser på att köpa resp hyra och det skulle vara intressant att göra någonting liknande... vi får väl se vad vi kan skaka fram :-)

   Radera
 2. Hej Att välja lycka!

  Vet inte om jag råkat missa något inlägg men hur gick tankarna när du bytte ut Novo? Bolaget har ju haft det tufft ett tag så det vore roligt att höra din åsikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs med fördel nedanstående

   http://attvaljalycka.blogspot.se/2017/01/avl-portfoljen-byter-ut-novo.html

   Radera