söndag 29 januari 2017

Veckobrev 4 - Joy

Jag kan inte hjälpa det. Alla veckor verkar vara ganska fantastiska just nu. Vi har packat upp i vår nya lägenhet och hustrun börjar bli riktigt gravid nu. Börsen går upp ena dagen och ned andra dagen precis som vanligt och lönen har kommit och gått.

Bild: freeimages.com

I tisdags var det uppesittarkväll men jag han inte riktigt vara med. Jag fick inte ens in ett par repliker i twitterflödet men jag ser fram emot lite ledig tid då jag kan titta på grabbarna från #Pratapengar i efterhand eftersom det ligger ute på Youtube för den som vill förkovra sig. Jag befinner mig just nu i en stadig panik över allt som "måste" bli gjort innan bäbisen ankommer och med paniken följer en viss stress över hur det kan tänkas bli framöver när väl bäbis är på plats men förutom det relativa fåtalet av vänner med barn jag har har jag också bollat lite med Aktiepappa som försäkrar mig att allt kommer bli bra. Har ni inte hittat till hans blogg ännu är det dags så ge dig av och läs lite sen kan du komma tillbaka och fortsätta här.

Av någon anledning började jag nynna på refrängen till en gammal låt men jag bytte ut första ordet mot bäbis... Det lugnade också en aning.


Apropå bäbis. Jag har ibland benämnt mitt ännu ofödda barn som AvL-Baby och oroliga läsare har påpekat att min fantasi varit oerhört begränsad i just detta namngivande och föreslagit andra namn på min avkomma. Ett av dessa namn fastnade hos mig och jag kan nu glatt meddela att jag fortsättningsvis kommer benämna den kommande familjetillökningen så som "Joy" här på bloggen.

Vi kommer således att vara herr och fru Att Välja Lycka med vårt barn Joy. Bara så att inga missförstånd uppstår i framtida redogörelser om hur jag sparar pengar på glädjes (Joys) barnmat, vilken jag självklart kommer göra själv, oavsett hur livssituationen efter födseln ser ut (ironi).

Det kan också vara bra för er att veta att vi närmar oss med stormsteg och när dagen väl är kommer för mig att få yttra de kärleksfulla orden som alla Star Warsfan någon gång kommer yttra, "Joy - I am your father" så kan aktiviteten på bloggen temporärt sjunka och då ber jag er att inte förtvivla utan istället finna tröst i vetskapen om att eder digitala lyckospridare och esoteriske sparguru kommer återvända.

Nu ser vi fram mot ytterligare en vecka av årsredovisningar och kvartalsrapporter och den typiska rapporthysterin på börsen. Jag kommer följa med så gott det går och förmedla det jag hinner men skulle du av någon outgrundlig anledning vilja ha min ödmjuka åsikt i någon fråga är det lättare och lämpligare att kontakta mig direkt genom ett mail till Attvaljalycka(snabela)gmail(punkt)com eller på twitter under @attvaljalycka istället för att hoppas på en rapportkommentar här på bloggen.

Väl mött i eternBildkälla: freeimages.com

3 kommentarer:

 1. Jag var också lite nervös i väntan på mitt första barn och det hör till. Det kommer att gå bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det säkert :-) Tack.

   Det värsta för mig har nog varit att flytta samtidigt för det är en ågren i sig själv och med vetskapen om att Joy kan ansluta vilket ögonblick som helst har lagt en extra dimension av stress på det hela...

   Radera
 2. Ja, det hör nog till att det bubblar upp "lite märkliga" tankar innan första barnet. Att döma av hur det var för min egen del, och vad jag hört från andra. Jag själv hade lite lustiga tankar/oro kring framdtida familjeförsörjning och annat, sånt som jag inte tänkt alls på samma sätt kring tidigare. Som om hjärnan spelade lite spratt med en nästan. Men, i slutänden löste det sig bra ändå. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera