torsdag 28 juli 2016

Vad händer med AVL-Portföljen

Som ni kanske vet vid det här laget startade jag i våras en portfölj på Nordnet vilken jag kallar AVL-Portföljen. Det är ett projekt där jag sätter in ungefär 500 kr per månad och investerar dessa på bästa sätt och syftet är att visa vad långsiktighet kan innebära även om resurserna är begränsade.

Förra månaden sattes det in 800 kr eftersom det var studenttider och semestertider men under månaden har inga köp gått igenom. Att inge köp gjorts är ju givetvis inte bra eftersom det inte riktigt stämmer överens med projektets grundtanke men det är lätt att vara efterklok.

I måndags twittrade jag ut att jobbet missat att betala ut semesterlön och nu visar det sig att jag inte kommer få pengarna innan nästa löning vilket gör den här månaden begränsat inspirerande rent ekonomiskt. Jag kommer därför vänta några dagar med att föra över månadens 500-ing till dess att jag vet hur den ekonomiska situationen ser ut. Jag räknar med att ha allt under kontroll i början av nästa vecka men misströsta inte för det kommer föras över 500 kr.

I början av augusti har mängder av preferensaktier utdelning och efter det hoppas jag att priserna kommer ned lite och hamna inom köpgränsen för AVL-Portföljen. Annars får vi hoppas på andra köplägen men en sak är säker och det är att det kommer bli köp inom den närmaste tvåveckorsperioden. Såhär i början är portföljen kanske inte så vansinnigt intressant men projektet i sig är inspirerande för jag har fått flera meddelanden från personer som har börjat spara i enlighet med portföljens system.

Roligt och inspirerande.

Jag planerar också att göra separata avstämningsredovisningar för den här portföljen jämfört med min huvudportfölj för att på riktigt visa upp vad projektet leder till. En första sådan avstämning borde landa på bloggen om någon vecka.

Tack alla som följer projektet och alla ni som läser bloggen.

Bildkälla: att välja lycka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar