söndag 10 juli 2016

Veckobrev 27

Börsen ned 1 %, några hundralappar i passiv inkomst har landat på kontot och hela veckan har varit full av sommar och sol.

Det här har varit min första semestervecka av tre och livet är toppen. Det är veckor som den här som gör mig övertygad om att ett frihetsmål är rätt väg att gå. Jag får möjlighet att umgås med vänner och familj och jag kan dela med mig av min dyrbaraste tillgång - tid. I helgen fyllde en god vän 30 år och jag kunde erbjuda några dagar av min tid för att hjälpa honom bygga ett minnesvärt kalas och i utbyte fick jag äran att vara toastmaster på festen och en rejäl portion tacksamhet men jag får nog faktiskt erkänna att det jag värdesatte mest var att kunna bevittna den fullständiga glädje min vän utstrålade under denna speciella dag och vetskapen om att jag varit med och bidragit.

I övrigt är det inget nytt under solen. Portföljen går som tåget, semesterdagarna är fullbokade med mängder av aktiviteter, de flesta ekonomiskt lättsamma. Exempelvis kan nämnas en mycket behaglig skogspromenad i veckan vilken resulterade i en liter sommarkantareller och en behagfull portion blåbär. Inte nog med att det var en underbar eftermiddag med en nyfiken hund och en sprallig hustru, det var faktiskt en exkursion där vi sparade pengar vilket är ganska makalöst.

Nästa vecka är mer av samma med det lilla undantaget att vi i veckan skall på visning av en lägenhet vi hoppas på att få erbjudande om.

Håll tummarna så hörs vi nästa vecka.


Bildkälla: pixabay.com

2 kommentarer:

 1. Trevligt, själv har jag inte sett en endaste kantarell ännu!

  Det är inte bara det att man sparar pengar när man plockar svamp och blåbär i skogen, det är samlarglädjen som får fart på något vis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Onkel Tom!

   Charlie Söderberg drar paralleller till kantarellplockning i sin föreläsning och menar att vi är designade att sålla i vad vi ser och upplever. Letar vi kantareller och hittar den första, ja då kommer vi börja se kantareller överallt. Empiriska studier från det här hushållet indikerar att detta antagande kan vara korrekt :-)

   Det viktigaste för mig i skogen är upplevelsen av att komma bort en stund och få slappna av men samlarglädjen skall man icke förringa.

   Tack för din kommentar

   Radera