tisdag 5 juli 2016

USA´s nationaldag skall firas

Idag är det femte juli och som så många andra Avanzakunder fick jag ett mail om att denna nätbank tänkte fira USA´s nationaldag vilket var igår med gratis courtage idag. Igår var inte börsen öppen varför det är naturligt att köra det idag.

Den senaste tiden har dock amerikanarna kört rally och dollarn har blivit lika dyr som i höstas så ingenting känns riktigt aptitligt men jag tror ändå att jag skall handla upp någon tusenlapp eller två bara för att jag kan men det blir ingen jätteurladdning utan det får vänta till ett bättre läge. Dessutom är det ju så att svenska börsen föll igår efter flera dagar av klättring och kan det fortsätta så några dagar till och brexitnivåerna börjar närma sig igen behöver jag ha krut kvar.

Jag skyndar därför försiktigt och hoppas på framtiden istället men jag applåderar ett gott initiativ från Avanza.

Nu när jag ändå prisar nätmäklare vill jag höja en skål för Nordnet också för jag läste i veckan (men jag minns inte var) att någon hade frågat Avanza och Nordnet om källskatt på nordiska innehav och Nordnet med sin verksamhet i alla nordiska länder fixar tillbaka all källskatt men har man nordiska aktier i en KF hos Avanza blir man tvungen att skicka runt lite papper själv och det var mer än jag visste. Det kanske blir till att flytta men tills det beslutet är fattat blir det sannolikt så ändå att alla nyköp sker hos Nordnet.

Sådär, nu fick de båda en positiv-lapp att sätta upp i lunchrummet.

Håll utkik efter herr AVL när han surfar USA aktier i eftermiddag så att vi inte krockar för han är inge bra på att surfa.

Lycka till


Bildkälla: freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Det gällde bara danska aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att veta. Tack... Jag skall forska lite mer på ämnet för det verkar behövas.

   Radera
 2. Torr du missuppfattade det där om källskatten med Nordnet och Avanza en aning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du behöver utveckla det där om du vill bidra till ökad förståelse.

   Radera
 3. Tänkte ge mig ut och surfa lite jag med:) Blir nog bara att fylla på lite i befintliga innehav och kanske att något nytt litet innehav kan hänga med också.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på att göra någonting så okarakteristiskt som att idolshoppa. Jag funderar på att köpa 1 Berkshire bara för att vara delägare i det bolaget.

   Vi får väl se.

   Lycka till

   Radera