tisdag 19 januari 2016

"Börsmåndag", snö och fotvård

När jag igår kväll väntade på att hustrun skulle komma hem efter ett kvällspass började stora vackra flingor falla och världen täcktes av ett vitt dis och ljudet av tusentals tassande älvafötter. Jag reflekterade inte mer över innebörden förrän i morse när jag väcktes av snöskottarens traktor precis utanför sovrumsfönstret.

Efter frukost gick jag ut för att leta upp bilen och av det tjugotal bilar som delar vår parkering hade en lyckats ta sig ut och jag förberedde mig på äventyr. Det tog några minuter att skotta fram bilen med en isskrapa och handborste men världen runt mig var lugn och avslappnad, tyst och sovande och med den flexibilitet som erbjuds på min arbetsplats var det riktigt behagligt att stå där och kontemplera omvärldens skeenden en liten stund.

Ut på vägen bar det och jag vågade inte köra fortare än hela sextio kilometer i timmen på de bredare nittio-vägarna men fram kom jag vilket är mer än man kan säga om ganska många. På min resa såg jag till synes ändlösa lämmeltåg av strandsatta kollektivtrafiknyttjare som valt att ge upp och försöka promenera till en större kollektiv knutpunkt istället för att övervintra i obygden.

Nu är det en halv arbetsdag som väntar med en rad roliga bokslut att bita i, chefen är insnöad men han kommer nog förr eller senare men är inte han här kan det bli riktigt spännande att försöka lösa en del av de här redovisningstekniska krumbukterna som skall lösas under dagen.

Igår var de amerikanska börserna stängda så den här veckan får vi uppleva två börsmåndagar varav den ena startar i eftermiddag. Än så länge är svenska börsen på plus men det kan svänga fort trots att Kinas tillväxtsiffror var ganska hyggliga.

Efter lunch tar jag mig en (enligt eget tycke) välförtjänt halvdag som kommer inkludera någonting så spännande som fotvård. Jag skall utnyttja friskvårdsbidraget lite grann för att ta hand om mina hoptorkade skräpfötter som tagit en del stryk av alla dessa promenader hösten erbjudit. Jag har nyttjat den här typen av inrättning ett par gånger tidigare och innan varje gång föreställer jag mig att det bara är gamla tanter som behöver den här typen av tjänst och efteråt, med den enorma vällustkänslan som sprider sig i hela kroppen av att fötterna mår bra igen, skäller jag en stund på mig själv och lovar mig att det inte skall dröja så lång tid innan jag går tillbaka.

Har ni inte testat att få fötterna omhändertagna av ett proffs med en skalpell och en slipmaskin kan jag bara säga att det är dags att släppa fördomarna och testa. Efter det vankas kaffe om jag lyckas ta mig in till centrum kollektivt, följt av middag och kanske en film om jag lyckas övertala mig själv om att det är en bra idé att skämma bort sig lite extra.

Med lite tur kanske jag unnar mig en whisky och ett spontaninköp av någon fin liten aktie under kvällen också. Den som lever får se.

Bild: Freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar