lördag 9 januari 2016

Det är de små sakerna som räknas!

Igår skrev jag att jag inte skulle publicera idag men det är svårt att hålla sig borta. Idag blir det dock bara en oerhört kort reflektion över hur stor kraft en medveten förändring av den egna mentala inställningen till livet kan ha.

Igår gick jag och hustrun på restaurang och det kommer säkert ett inlägg om upplevelsen i nästa vecka men tills dess kan jag nämna att det var en restaurang där jag känner mig mest bekväm i kostym eller liknande flåd. I morse när jag vaknade åkte byxorna på men skjortan byttes mot en enklare tröja för jag kände ett stort behov av dagens första kopp kaffe så klädsel var oviktigt utan det som låg nära tillgängligt fick duga.

Precis efter frukost skulle klädseln bytas för att anpassas till en längre promenad och då lossade knappen i byxlinningen och där stod jag med byxorna vid anklarna och en knapp i handen och det första som slog mig var:

- Vilken tur att det här inte hände igår!

I vanliga fall skulle min första tanke varit negativ. Jag skulle kontemplera Jante och livets förgänglighet men istället valde min hjärna att reflektera över den lyckliga omständighet som gjorde att byxorna höll för en viktig utekväll.

Nu med nål och tråd i högsta hugg kan jag bara glädjas åt hur långt jag ändå kommit på min resa mot Att Välja Lycka.


Bildkälla: Freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar