söndag 24 april 2016

Veckobrev 16

Den här veckan har riksbanken skickat brev till mig och jag har bjudit gäster på pulled pork men roligast av allt var gårdagens besök på whiskymässa och onsdagens hållbarhetsträff. Det kommer en rapport från whiskymässan i nästa vecka för om det är någonting som statistiken visar är det att ni ekonomiintresserade sparnördar som läser den här bloggen också älskar whisky och nästan inte kan vänta tills jag publicerar nästa djupgående analys av en dryck vilken kostar långt mer än de flesta skulle känna var rimligt att betala (djup ironi).

Med detta sagt kommer ni vara tvungna att genomlida ett passionerat inlägg om whisky i närtid och det enda du kan göra för att slippa är att som vanligt låta bli att läsa just det inlägget. När vi ändå är inne på dig som läsare vill jag passa på att tacka för ditt stöd. Ekonomibloggar poppar upp som ogräs och jag ser flera av dem bli populära och framgångsrika vilket är väldigt roligt. Denna bredd gör att vi hela tiden får nya influenser och kunskaper och det är också anledningen till att jag skriver. Dela och få kunskaper.

Den här bloggen växer inte lika fort som många andra men den växer fortare än vissa och det är i praktiken fullständigt egalt. När jag startade bloggen var min ambition att jag skulle få 20-50 av mina bekanta att läsa bloggen eftersom jag vet att många har eller "behöver ha" ett intresse för ekonomi och sparande. Jag ville också skriva ned min progression för att få bevis för att det jag pysslar med fungerar om det nu fungerar. Några veckor efter start hittade z2036 mig och det som först var tänkt som en livsstilsblogg blev snabbt fokuserat på mitt främsta intresse; ekonomi. Jag är väldigt tacksam för den uppmärksamhet jag får för det hjälper mig att fokusera och bidra till min omgivning.

Efter närmare ett halvår av skrivande och 143 publicerade inlägg kan jag konstatera att det är hundratals människor varje dag som är inne och läser, vissa delar med sig av egna erfarenheter eller ställer frågor och alla bidrar till att göra mig gladare och lyckligare och för det är jag ytterst tacksam.

Jag kommer fortsätta utveckla bloggen och försöka hitta på nya saker att skriva om. Min förhoppning är att ni skall känna att materialet är intressant även om det inte direkt handlar om ekonomi samtidigt som jag kommer försöka blanda in pengar i det mesta jag skriver för att alla skall få lite av det de vill ha. Om du har något ämne du skulle vilja att jag berörde får du jättegärna höra av dig med en kommentar eller via mail. Jag skulle givetvis också bli glad om du följde mig på Facebook eller Twitter men det viktigaste är alltid att du kommer hit någon gång ibland och läser vad som är nytt.

För mig personligen är det också extremt tillfredsställande att se att mina ansträngningar verkar fungera även på ett personligt plan; även om det är lite tidigt att fullständigt utvärdera bara baserat på tiden från bloggstart. Bloggen gör mig till en gladare och lyckligare människa, jag tränar mer och lever hälsosammare än tidigare, gör regelbundet nya saker och utsätter mig för nya situationer samt att jag sparar mer och mer och gör investeringar som verkar fungera.

För allt ni gör för att hålla mig fokuserad: Tack

Bildkälla: Freeimages.com

4 kommentarer:

 1. Whisky är ett för mig stort intresse, matlagning lika så, dessa båda ämnen får du alltså gärna skriva mer om. Matlagning är ju om inte annat lätt att anknyta till ekonomi då man kan laga riktigt god mat till relativt lågt pris (brukar sikta på under 20 kr per måltid) och maträtter som går att "skala upp i volym" ger ju också lite matlådor att ha med sig till jobbet.

  Jag gillar bloggen, fortsätt skriva, jag läser dina inlägg med glädje :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investerardagbok!

   Kul att hitta likasinnade i investeringsvärlden. Jag tar till mig och fortsätter :-)

   Tack

   Radera
 2. Tack för en väldigt bra blogg! Dina inlägg är inspirerande, t.ex. igår när jag läste om din pulled pork fick ett infall och hällde upp ett glas 12-årig Singleton. Bara för att!

  Keep up the good work!

  /MA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mej Maxa Allt

   Tack själv. Både för din blogg och för kommentaren.

   Singleton brukar vara fina, de få som släppts. Jag lyckades få tag i ett 18-årigt specialsläpp förra året som jag njuter vid speciella tillfällen. En whisky är bäst "bara för att". Jag tycker att vardagsnöjen ofta är bättre än de stora sakerna för att kunna hitta glädje i de små sakerna gör livet så mycket roligare och man får anledning att oftare glädjas och må bra.

   Må väl

   Radera