lördag 16 april 2016

Korma

I veckan gjorde jag en ny rätt vilket nu börjar bli en vana. Den här veckan blev det en indisk currygryta men eftersom hustrun vill äta mer vegetariskt blev det en vegetarisk korma med blomkål istället för kyckling eller lamm.

Namnet Korma kommer från turkiskan och betyder bräsera vilket i förlängningen betyder kokt kött och den här vegetariska rätten skulle nog tyvärr vinna på lite

Oavsett vad man gör är detta recept tyvärr inget jag i dagsläget kan rekommendera men får jag för mig att göra det här igen kommer jag välja ett annat grundrecept och bygga på det med saker som kan funka.
djurprotein för det blev en ganska tråkig måltid. Man hade kanske kunnat liva upp rätten med en morot eller rejäla mängder champinjoner (mer än i receptet) och som receptet är uppbyggt blev det rejält torrt så man behöver en hel del extra vätska men vill man hålla nere näringsvärdet kan man minska smör och grädde och välja mjölk istället.

Man skulle kunna tänka att det är fånigt att publicera en erfarenhet som till syvende och sist är ett misslyckat experiment men jag anser att det oftast kan vara mer värdefullt att misslyckas än att lyckas. Att lyckas ger en erfarenhet som innebär att man nu vet ett sätt att lösa ett problem på. Att misslyckas ger en mer långvarig erfarenhet och med ett analytiskt sinne vet man hur man inte skall göra och går vidare i sina försök att hitta rätt. Ett misslyckande kan man många gånger applicera på andra situationer och därigenom undvika liknande misstag som de man redan varit med om.

En positiv effekt av vegetarianism är priset. Vi gjorde precis som jag skrev och minskade mängden fett vilket gjorde rätten förhållandevis billig.

Bild: Ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar