fredag 29 april 2016

2 ggr löneförhöjning

I dagarna har två av portföljbolagen har rapporterat höjda utdelningar och detta gläds jag givetvis åt eftersom det innebär att jag kommer lite närmare mina mål utan att behöva arbeta hårdare.

Först ut var Exxon som levererade en höjning på ungefär 3 %. Ingen fantastisk höjning men det är ändå ganska modigt när nu oljepriset är så pressat och marknaden är tuff för dem. 3 % räcker ju till att täcka inflationen och ge mig en liten slant extra; jag är nöjd. Exxon är ett av mina minsta innehav och jag är tveksam till att öka i dagsläget varför det här inte nödvändigtvis påverkar mig ofantligt mycket även om alla bäckar små...

Nästa bolag i turordningen var Johnsson & Johnsson och det är en annan femma. Ett större innehav, ett fantastiskt bolag och en utdelningsökning på 7 %. Sådant blir jag glad av. Knappa 3 % i direktavkastning är lite torftigt men man är tvungen att betala rejält för kvalitet och det är tveklöst vad man får om man investerar i det här bolaget. Nu var det drygt 10 dollar kursresa sedan jag ökade mitt innehav men vi får väl se vad som händer.

Lycka till med affärerna. Idag blir det utbildning för AVL.

Bildkälla: Freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Hej Attväljalycka!

  Härligt med utdelningsökningar! Helt klart det bästa med utdelningsinvestering enligt mig! J&J är även ett utav mina största innehav och skall förbli det under väldigt lång tid.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stugan

   Jag längtar till den dag då dessa utdelningsökningar gör ett rejält avtryck på inkomsten. Nu är det några procent på småslantar och man måste givetvis vara medveten om att det är procenten som räknas i det långa loppet men när man senare kan leva på inkomsterna och dessa ökar med 7 % om året... Mumma :-)

   Trevlig helg

   Radera
 2. J&J ska in i min portfölj. Har nog mer och mer börjat inse att det inte är någon mening att invänta några större dippar i det bolaget. Vill man ha den typen av kvalite är det bara att öpnna plånboken och betala. Siktar på att plocka in dom vid nästa månadsköptillfälle.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om 30 år kommer ditt framtida jag att tacka dig för det beslutet oavsett vad som händer inom ett år med kursen. Det är jag övertygad om.

   Lycka till

   Radera
  2. Kronan är starkare än för ett år sedan så den är inte så mycket dyrare än då för oss i Sverige. Inte för att den var billig då, eller nu, men jag är också nöjd med min andel i det bolaget.

   Radera
  3. Så rätt, så rätt. Jag hade gärna ökat lite men det hade varit fint med några dollar lägre kurs samtidigt som dollarn är billigare än då...

   Det hade för all del varit fint att vara rik också men... :-)

   Radera