torsdag 22 juni 2017

AVL-Portföljen ökar i Danmark

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Nu är det dags att shoppa upp löningen igen. Avl-portföljen är ju ett projekt jag startade förra året för att visa på vad ett ihållande sparande av en rimlig peng varje månad kan innebära för hushållsekonomin om man bara ger det lite tid. Det är inga konstigheter, inget hokus pokus utan vi köper aktier varje månad och ser pengarna växa.

Den här månadens 500-ing gick till att utöka innehavet i Nordnet Superfonden Danmark. Det kan ses som ett tråkigt val men logiken är som följer. Novo Nordisk har redan gått starkt men det finns mycket mer att hämta, precis samma sak gäller för Danske bank och oavsett värdering så är det stora, starka kassamaskiner som genererar enorma summor pengar. Dessutom innehåller fonden en hygglig portion Vestas som bidrar med miljöenergi vilket borde vara en framtidsbransch på alla sätt och sist men inte minst tycker jag att det finns ett case i Pandora vilket är ett smyckesbolag som har åkt på mycket stryk på sistone. Det sistnämnda kan ju ha hamnat i en svacka som beror på att storsäljarna inte längre är på modet men bolaget borde kunna hitta nya produkter att komplettera med för att få upp omsättning och lönsamhet igen.

Köp

Den 19/6 köptes fondandelar i Nordnet Superfonden Danmark för totalt 559 kr. Detta innebär att portföljen ser ut som följerEftersom vi startade portföljen i slutet av april 2016 och första insättningen skedde 2/5-16 så tror jag att det är lämpligast att utgå från 1/5 som årsstart. Vi har nu satt in totalt 8500 kr och vi har fått totalt 829 kr i avkastning. Det innebär totalt 9,75 % i avkastning och i år (AvL-år) har vi fått 2,75 % avkastning. Detta samtidigt som OMXS30 avkastat 1,27 % under samma AVL-år så vi håller oss hyggligt.

Följ gärna portföljen på SharevilleBildkälla: nordnet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar