onsdag 14 juni 2017

AVL-Portföljen byter preferensaktie

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Nyligen diskuterade jag SAS preferensaktie och huruvida man borde byta ut den mot någonting annat och jag konstaterade då att det nog faktiskt var dags att byta till en preferensaktie med högre förväntad avkastning.

Personligen tycker jag att det är svårt att avgöra vilket som är bäst när man väger för och nackdelar med en finit kontra en infinit preferensaktie. Jag tycker det är ganska trevligt att ha ett slutdatum på dem men i gengäld så känns det inte som om det behövs på exempelvis Akelius preferensaktie.

I slutändan landade beslutet i vad jag tycker ger en tillräckligt hög direktavkastning i förhållande till risk samtidigt som aktieslaget erbjuder en tillräcklig likviditet. Ni som följer portföljen på shareville vet redan vad jag valde men för er andra kommer det här.

Byte

Den 9/6 såldes 1 SAS Preferensaktie för 540 kr och samma dag köptes 2 st Klövern Pref för 297,80 kr/st vilket blev 595,60 kr totalt. Vi använde helt enkelt lite av de likvider vi hade tillgängliga. Detta innebär att portföljen ser ut som följer
Vad tror du om bytet?


Följ gärna portföljen på SharevilleBildkälla: nordnet.se

4 kommentarer:

 1. Jag tror det var ett bra byte, Klövern känns stabil och har ju en häftig inlösenkurs om det nu skulle inträffa. SAS pref. har jag själv aldrig vågat mig på även om direktavkastningen varit lockande många gånger.

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ha nerver av stål och inte satsa pengar man inte kan vara av med när det kommer till sådana preffar. Den här gången gick det vägen men nästa gång kan det braka.

   Radera
 2. Hej! Tror det kan vara sunt att inte stanna i SAS. Lite nyfiken varför det blev klövern, själv hade jag nog valt corem som är något billigare men ingår i samma maktsfär som klövern. Möjligtvis skulle jag också tagit in sagax D istället i din portfölj, min egen är mer än fylld med sagax D numera.
  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Valet av Klövern är nog i huvudsak baserat på känsla. Jag gillar Klövern bättre, dess innehav, dess historik osv men det är bara en smaksak.

   Radera