lördag 24 oktober 2020

Höst, whisky och dippköp

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Jag älskar hösten. För 15-20 år sedan led jag av regelbundna höstdepressioner men med rätt medicinering och en stabilare livssituation rättade det upp sig och numera är jag riktigt förtjust i hösten.

Det är en årstid full av färg och rörelse. Det är lagom kallt för att man skall kunna ta en kvick promenad utan att flyta bort av svett men varmt nog så man slipper dunjacka,

Det är också en årstid då det är helt legitimt att stanna inomhus när det blåser storm och regnar. Sådana dagar kan man dra en filt över sig, lyssna på vinden, plocka fram en bok och hälla upp en whisky. 

Kan det bli bättre än så?

Den här veckan har det regnat en hel del och blåst också och jag har varit sjukskriven så när det varit uppehåll har jag tagit långa promenader men på kvällarna när mörkret fallit har jag suttit och njutit av naturens krafter, en rökig dram och en trevlig fantasybok.


Eftersom jag varit "ledig" på dagarna har jag hunnit med att läsa en del rapporter också och när exempelvis Eolus kom med sin rapport som var riktigt bra köpte jag dippen. Aktien gick ned ungefär 10 % på rapportdagen efter att redan lämnat toppen bakom sig några veckor tidigare. Jag sålde en ungefär en tredjedel av mitt innehav när den toppade runt 195 kronor men köpte inte tillbaka i den allmänna kraschen men nu när den har tappat nästan 20 % igen på att någon nyhetsbyrå kablar ut att vinsten har halverats köpte jag. Verksamheten är alltid sådan att det svänger ordentligt beroende på hur många leveranser man gjort i kvartalet och det enda som var kasst var att man hade ordentligt med valutamotvind men jag gissar att en del av det kommer hämtas tillbaka i senare kvartal.

En annan dipp jag köpte på var Tele2. Rapporten var bra och man höll emot hyggligt i en turbulent värld. Det jag tolkar som anledningen till dippen var att PTS bestämt att man inte får ha utrustning från Huawei i 5G näten och det kommer bli kostsamt för Tele2.

Inte för att vara sådan men jag har för mig att jag sett någonstans att det redan är inräknat i bolagets guidningar för man räknat med det beskedet och guidningen är finfin. Att sänka aktien ytterligare 8 % efter att den redan tidigare tryckts ned 8 % tycker jag är lite mycket. Jag skulle inte bli väldigt förvånad om man meddelar att man delar ut 8-9 kr igen till våren och på 110 pix per aktie får man en direktavkastning på 8 %.

Om den nya VDn tar tag i företagsaffären också och ser till att den tillsammans med besparingsprogrammet går i mål så blir nog det här ett riktigt bra köp på lite sikt.

Sist men inte minst har jag passat på att köpa en del Cibus också i den allmänna dippen. Jag tycker att 120-140 kr var ett bättre pris men eftersom jag inte köpte så mycket då får jag köpa nu och jag tycker då att 155 kr är ett klart rimligt pris för det man får.

Vad gör du en mysig höstkväll?

6 kommentarer:

 1. Denna kväll avnjuts med några kalla starköl. Fin portfölj du har, har några av innehaven själv. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kall stark var längesedan. Låter fint. Trevlig helg

   Radera
 2. Skönt att det blev bättre med måendet! Håller med dig till fullo, visst är sommaren fantastisk men när hösten gör sitt intåg känns det som att man får andas ut. Det är okej att sitta i soffan, det är okej att sätta på en film och det är okej att vara inomhus. Att inte behöva känna att man måste "passa på och ta till vara" på varje soltimma eller greja ute varje ledig stund (även om jag älskar ute)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varje årstid har onekligen sitt eget tempo. Och som du säger är det okej att sitta inne på hösten. På vintern känns det nästan som att man är tvungen att sitta inne och då längtar man ut i stället så hösten är perfekt 😀

   Radera
 3. Början av hösten är inte dum, med alla färgerna i skogen. Men allra bästa tycker jag kanske våren är. När solen tittar fram igen och man kan gå ut på altanen och lapa i sig sol, efter månaders brist på ljus.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren är också bra. Det är trevligt med sol efter några mörka månader.

   Radera