måndag 26 oktober 2020

Bloggen fyller 5 år

 5 år... Det är ganska lång tid det samtidigt som det känns som om det var igår.

Den 26:e oktober 2015 publicerade jag mitt första inlägg här på bloggen. Sedan dess har jag skrivit över tusen inlägg av varierande kvalitet och dessa inlägg har lästs miljontals gånger.

Tänk att lilla jag skulle sätta mig och skriva på detta vis. Jag som inte orkade läsa stryktipskupongen när jag var tonåring för att det var för mycket text och när läraren sa att man skulle skriva en 200 ord lång bokrecension ville man bara kräkas.

Sedan den där höstdagen 2015 har jag skrivit en masteruppsats i redovisning och en milslång dagbok här på bloggen.

Vem hade kunnat tro för fem år sedan att vi skulle se en techfrossa hösten 2018 eller en coronapandemi våren 2020? Vem hade kunnat tro att H&M skulle slopa sin utdelning eller att det relativt nyintroducerade Hemfosa inte längre skulle vara börsnoterat?


Tänk om jag vetat då att jag skulle vara pappa nu till en underbar liten flicka som lyckas utmana min föreställningsvärld varje dag. Eller att jag, en gammal kockslusk som aldrig tjänat mer än att jag nätt och jämt klarade att betala räkningarna skulle sitta med ett tryggt statligt ekonomijobb på chefsnivå och helt plötsligt dra in en svensk medelinkomst 😀

Förra året skrev jag

Jag har varit student, arbetslös, egenföretagare, spinningledare, företagsledare, ordförande och statsanställd. Jag har hunnit vara allt från praktikant till VD, "fattig" och "rik" men jag har också hunnit med att vara frisk och fri samt utbränd och sjuk.

De här fem åren har verkligen varit en berg- och dalbana men det jag tar med mig är alla nya människor och erfarenheter. Jag har träffat många nya vänner och byggt relationer för livet. Jag har träffat min dotter och ser henne växa upp. Jag och min underbara hustru har rest jorden runt och upplevt spännande platser och kulturer och vi har ätit på några av världens bästa restauranger. 

Prylar och pengar i all ära men det som finns kvar när man blickar tillbaka på åren som gått är människorna och de upplevelser man haft och jag är lyckligt lottad.


Alla ni som följt med på resan de här fem åren

Tack!


10 kommentarer:

  1. Tack för att jag får följa med på resan.
    Både här och i livet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du hänger med. Det är en lång promenad :-)

      Radera
  2. Jag får lov att gratulera på femårsdagen!

    SvaraRadera
  3. Stort grattis till 5 år! Alltid kul att läsa din blogg :-)

    Fortsatt lycka till nu framöver.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för lovorden.

      Det är inte jättelångt kvar till 5 år för dig heller. Ses där :-)

      Radera
  4. Ber att få gratulera till de fina "milstolpar" du redogör för. Riktigt imponerande och jag hoppas kunna få fortsätta att följa med på resan.

    Allt gott!

    /Cristofer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Cristofer

      Jag har några år kvar innan jag klockar ut så en eller två rader kommer jag nog hinna skriva innan jag hittar på andra saker :-)

      Radera
  5. Grattis och tack för en trevlig blogg! :-)

    SvaraRadera