torsdag 31 januari 2019

AvL-Portföljen köper mer Svolder

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Nu är det snart två år som det här lilla sparprojektet varit igång och vi är nu uppe i drygt 19.000 kr bara på att spara en femhundring i månaden. Det är kul för mig och jag hoppas att det kan inspirera någon till att tänka lite långsiktigt och börja spara. Tanken med portföljen är att dottern skall få pengarna när hon blir vuxen men vi får väl se om hon hinner vara snäll nog tills dess.

Den här portföljen skall inte förväxlas med familjens totala portfölj. Detta är ett sparprojekt som startades som en inspirationsportfölj för bloggens läsare.


Jag är riktigt sugen på att köpa mer Swedol denna månaden också, för aktien står och stampar och så länge bolaget tickar på blir aktien billigare eftersom bolaget växer. I den här lilla portföljen börjar dock innehavet bli så stort att jag känner att jag behöver fylla på i andra innehav först så Swedol får det bli i den stora portföljen istället.

Den här månaden gick månadspengen istället till Svolder. Svolder är ett litet investmentbolag som handlar med små bolag och med en rabatt på drygt 10 %, relativt hög aktivitet i portföljen, ett skarpt team som leder bolaget, en direktavkastning på 2,25 % och en 5-års genomsnittlig utdelningstillväxt på över 12 % känner jag tillförsikt i att detta fortsatt är ett långsiktigt bra bolag att köpa.

Köp

Den 29/1 köptes 5 st Svolder för 91,99 kr/st vilket totalt landar på 461 kr. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visarI dagsläget har portföljen ett totalt värde på 19159 kr (insatt 18000 kr). En försiktig avkastning om 1159 kr eller 6,4 % men vilket uträknat enligt NAV blir 14,78% sedan start. Det går framåt.


Bildkälla: Nordnet.se

2 kommentarer:

  1. Får du åxo betala curtage fast den inte är uppe i 80000 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja för ett tag sedan meddelade Nordnet att man bara fick 0 courtage i ett halvår så ja den här portföljen betalar courtage men bara på lägsta nivå så det blir en krona varje månad.

      Radera