tisdag 8 januari 2019

Jag blir äldre och firar med Investor

Idag är en sån där dag då jag helt magiskt blir ett år äldre. Eftersom det är en dag mitt i veckan blir firandet riktigt stillsamt men jag har ändå som plan att köpa mig en fin liten födelsedagspresent.I år tänkte jag lyxa till det rejält och köpa en aktie i Investor. När den handlas för runt 375 kr och rabatten är ungefär 25 % tycker jag det är hyggligt. Nu behöver man för all del hålla lite koll på de underliggande bolagen också men jag är inte riktigt lika panikslagen som världen i övrigt verkar vara så det är bara att köpa.

Hur jag skall fira i övrigt är svårt att avgöra. Jag började året med en rejäl släng av magkatarr vilket tvingade mig att äta små mängder flytande föda i en veckas tid. Jag är precis tillbaka på fast föda men syror, alkohol och kaffe är no,no... Vad gör man för att fira en födelsedag om man inte får inmundiga sötsaker, alkohol, fet mat eller kaffe? Vad mer finns i livet?

Jaja, jag skall nog kunna hitta på någonting.

Ha en gå dag allihopa

12 kommentarer:

 1. Låter inte kul med magen. Konstigt det där, vissa kan häva i sig hur mycket kaffe och sprit som helst utan att få några problem, men dricker jag mer än en kopp kaffe om dagen kommer extrem halsbränna (typ som bröstet ska explodera) som ett brev på posten några dagar senare. Alkohol har jag tyvärr fått dra ner på, är väldigt intresserad av viner och har en liten samling samt gillar vinprovningar och att åka på vinresor (innan vi fick barn). Detta har jag tyvärr fått lägga på hyllan då vin också är väldigt problematiskt för magen.

  Fattar inte detta faktiskt, har alltid ätit bra, motionerat någorlunda, aldrig rökt men ändå är magen hyperkänslig. Har knaprat omeprazol och diverse andra medikamenter under flera års tid för att hålla det i schack. Tarmar och så funkar bra, har aldrig haft "ont" i magen men denna förbenade magsyran är så jobbig.

  Du får fira med lite ångkokt mat och grönt te. Det brukar vara snällt för magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Jag lider med dig och vet hur det är. Jag har aldrig skött mig så jag får vad jag förtjänar.

   En stor sak för mig är stress. Det kan vara stress man inte känner av så tydligt som exempelvis någonting känslomässigt som bara ligger och gnager lite i bakhuvudet. Då kommer magsyran och det är helt orelaterat till vinet man drack för två helger sedan...

   Jag hoppas det stillar sig för oss båda. God fortsättning

   Radera
 2. Grattis på din dag och hoppas magen lugnar sig snart!
  Själv fyllde jag precis i början på året (lite väl nära jul nästan).
  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tryggpension

   Jag tyckte alltid det var ganska trist att fylla nu när jag växte upp för födelsedagspresenterna var alltid julklappar man inte fick på jul snarare än alla andra som fick "riktiga" födelsedagspresenter. Men nu är det ganska skönt att ha det gjort så tidigt som möjligt så är det ett helt år till nästa gång :-)

   Radera
 3. Hardenäran med dagen och vilken födelsedagspresent sen till dig själv; Investor, wohooo. Låter inget vidare med magen där men gött att det går åt det bättre i vart fall.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petrusko

   Tack och tack för omtanken. In cash we trust och Investor är ju en riktig kassako.

   Radera
 4. Grattis!
  Bra köp i ett bra bolag, det blir en present för livet:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Koll på kontot

   Det är precis så jag resonerar. Det är ju ingen annan som vill köpa bolag åt mig så då får jag göra det själv :-)

   Radera
 5. Ett litet tips mot magsyra som har hjälpt mig. Köp tex. Insider brus på apoteket (receptfritt). Det är en tablett som löses upp i vatten, och lindrar det onda ganska snabbt. Lycka till med både hälsa och investeringar :-) /Elize

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elize

   Tack för tipset. Jag har ätit Omeprazol i många år i varierande dos och tyvärr måste jag inse att det inte är där grundproblemet ligger. Det är dags för mig att börja se över min livssituation för att minska stress och dåliga vanor för annars kommer det här bara återkomma.

   Tack för omtanken och lycka till själv

   Radera