lördag 19 januari 2019

Bokrecension: Få råd med dina drömmar

För knappt två år sedan fick dottern ett medlemskap i unga aktiesparare av sin moster och med det medlemskapet kom en bok på 146 sidor med titeln "Få råd med dina drömmar".

Nu har jag äntligen haft tid att bläddra igenom den. Anledningen till att det tagit mig så lång tid är givetvis att det är en grundbok. Jag skulle vilja hävda att det är grundboken med stort G.


Det är projektet Ung privatekonomi som ger ut den och det är en av de få grundböcker gällande privatekonomi och investeringar. Boken är en lättläst genomgång av det mesta gällande privatekonomi, sparande och investeringar. Man borde nog kunna ta den här boken, helt utan förkunskaper och avsluta med en rimlig grund att bygga vidare på.

Det är på det hela taget en mycket bra och välskriven bok för den absoluta nybörjaren.

Är man någorlunda snabb på på att läsa borde det inte ta mycket mer än en eftermiddag att läsa boken vilket gör att det är en strålande introduktionsbok. Lättillgänglig information presenterad på ett vuxet sätt för ungdomar vars intresse för ekonomi är i startgroparna.

Det här är inte en bok man köper. Det här är en bok man får med medlemskapet i en organisation vilken kan hjälpa dig att kultivera den information du tar till dig via boken. En mycket bra introduktion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar