lördag 9 december 2017

Bokrecension: Den enkla vägen: Bli rik på aktieutdelning

För en tid sedan skrev jag en liten recension av Marcus Hernhags första bok "Den enkla vägen att lyckas med aktier". Nu är det dags för den andra av hans böcker "Den enkla vägen: Bli rik på aktieutdelning".Herr Hernhags sätt att skriva påminner om artikelskrivande. Det är lättläst och rakt på sak och jag tycker nog att det fortfarande saknas en stringent röd tråd i författandet men som jag skrev sist verkar det som om författaren utvecklar sin skrivkonst mellan böckerna varför jag faktiskt ser fram mot att läsa hans sista bok.

Bokens titel ger en bra inblick i vad den handlar om och författaren matar på med tips och idéer på strategier och även ned på aktienivå vilket riskerar att göra boken lite mer kortlivad än om den varit skriven mer generellt.

För mig som har hållit på ett tag och känner mig ganska van vid aktieinvesteringar erbjöd boken inget nytt och hustrun blev lika upprörd på denna boks bristande pedagogik som hon blev på den senaste varför vi förmodligen kan konstatera att hustruns boksmak inte sammanfaller med herr Hernhags författarstil men personligen gillar jag boken som lite kuriosa. Det är alltid kul att ägna sig åt confirmation bias och eftersom boken inte innehåller några banbrytande, nya fakta utan mer är en spegling av min egen investeringsfilosofi blir man bara lite varm i själen av att läsa boken.

Bildkälla: adlibris.se

2 kommentarer:

 1. Jag tycker hans böcker fungerar bra som en slags sammanfattning av vettig teori kring aktiemarknaden. Och jag instämmer i att han förmodligen inte riktar sig till den totala nybörjaren. För det sistnämnda lämpar sig nog Aktiespararnas kurer bättre, som ett exempel.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. För just det ändamålet tycker jag att Google fungerar lika bra men det kanske bara är jag.

   Mvh AvL

   Radera