lördag 28 oktober 2017

Börspsykologi är spännande

För ett tag sedan uppmärksammade jag att Elin Helander skulle släppa en bok med det spännande namnet "Hjärnkoll på pengarna". Elin är kognitionsvetare och har riktigt god koll på börspsykologi och dels vad vi gör för att försämra våra chanser att lyckas men också hur vi skall göra för att förbättra dessa chanser.Jag var fräck nog att berätta för henne att jag var intresserad av ett signerat exemplar när boken väl kommit från tryckeriet och döm om min förvåning kom ett signerat exemplar i veckan. Jag har inte hunnit läsa boken ännu men det skall bli riktigt spännande, speciellt med tanke på den ågren jag känt den senaste veckan när nyhet efter nyhet har krossat de små bostadsutvecklarna och till och med preffarna i de här bolagen har backat med 15-20 %.

Det är i sådana lägen det är värdefullt att få lite bättre grepp på sig själv och vad som är psykologi och vad som är realism.

Det kan vara vettigt att jag nu berättar att jag inte alls är sponsrad av Elin eller förlagen men jag har faktiskt fått boken vilket man behöver ta hänsyn till. Det kommer att komma en mer ingående recension men redan nu kan jag säga att boken borde vara klart värdefullare än mycket annat som släpps av bloggare och ekonomiprofiler idag. Bara det faktum att det är hårda pärmar istället för en sladdrig pocketbok gör att det andas värde. Att jag dessutom följt Elins arbete ett tag och vet att hon har koll på vad hon snackar om talar extra mycket för att det här kommer bli en behaglig läsupplevelse.

Ha en trevlig lördag.


Bildkälla: att välja lycka

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig om att psykologi är intressant, i de flesta sammanhang. Det var intressant att se sista veckorna hur media gick upp i cresendo kring fastighetsbolagen, och de lyckades mycket riktigt skrämma livet ur många småsparare, det syntes i kurserna. Man undrar ju hur dessa journalister tänker egentligen? Förstår de konsekvenserna av den ekonomiska skada de driver många okunniga småsparare till?
    Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera